Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Blåbärskaka med kokos och citron



För alla som älskar kokos och blåbär kommer denna kaka säkerligen bli en favorit.
Kombinationen har jag aldrig testat innan men visade sig vara riktigt lyckad.
Receptet hittade jag i tidningen Lantliv.

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokos
100 g smör
1 dl mjölk
1 citron, skal och saft
3 ägg
2 dl socker
3 dl blåbär
2 tsk potatismjöl
30 g smör
2 msk råsocker




Gör så här:

1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos.
2. Smält smöret. Blanda det med mjölk, citronskal och citronsaft.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronmjölken och vänd
sist ner mjölblandningen. Blanda blåbären med potatismjöl
vid sidan av.
4. Smöra en form och ströa den med råsocker. Varva kaksmet
och blåbär i formen. Grädda i 175 grader i cirka en timme eller
tills kakan är klar. Baktiden varierar efter ugn och bakform.
Titta till kakan då och då och lägg ev på en bit aluminiumfolie
efter trefjärdedelar av gräddningstiden.

So Long! Se upp för blåbärsfläckar!

Kommentar postad
Woopsi doopsi, vilken smarrig kaka, kan det nu möjligen vara så att jag tänker baka denna kaka, kan den vara godare än Blåbärskakan?????

Ha en bra lördagskväll;))

kramizzzzz