Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kladdkaka med apelsin



Hos Ica.se hittade jag flera recept på kladdkaka.
I deras tidning Buffé fanns det i  senaste numret en kladdkakespecial med
recept på den godaste kladdkakan varierat med olika slags topping.
hemsidan finns ytterligare recept på kladdkakor samt tips för
ett lyckat kladdkaksbak.
Super!

Jag kunde så klart inte låta bli att testa två av recepten.
Det ena ska ni få ett smakprov på i detta inlägg även om
jag inte höll mig till ursprungsreceptet utan smaksatte med apelsin både i
kakan och i toppingen.
Tycker kombinationen apelsin och choklad både är god och passar
i advent-och juletider.



Bästa kladdkakan med apelsin


200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
rivet skal och saft av en halv  stor apelsin

Apelsintopping

100 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 dl riven kokos
rivet skal och juice av en halv apelsin
50 g riven vit choklad


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och låt svalna.
Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker, salt, ägg.
Tillsätt vetemjöl och rör hastigt till en slät smet.
Häll smeten i en smord form (22 cm i diameter)
Grädda mitt i ugnen 10-20 min.
Låt stå kallt fram till servering. Kakan sätter sig och blir fastare när den kallnar.

Apelsintopping
Blanda färskost, florsocker, riven kokos,
rivet skal och juice av apelsin och riven vit choklad. Bred över kakan.



Jag minskade mängden topping och spritsade ut små rosor
istället för att täcka hela kakan. Det är så klart en smaksak.

Viktigt:
Tänk på att gräddningstid och ugnstemperatur är avgörande
för ett lyckat resultat när det gäller kladdkaka.
Ta ut kakan i tid!
Den ska bara precis "sätta sig" och vara kladdig i mitten när du tar ut
den ur ugnen.
Risken är annars att den blir torr och tråkig!

Lycka till!


Kommentar postad
Ser gott ut. Kladdkaka var alltid barnens favorit när de var mindre o är väl fortfarande kanske. Man växer nog aldrig ifrån det. När vi var på kryssningen åt min man kladdkaka till efterrätt VARJE dag! O jag fuskade faktiskt ett par gånger jag med;)



Kram
Kommentar postad
Mmmmmumsans, håller med, apelsin o choklad, mjammjam;))



Buffé-tidningen sa du, då måste jag kika i den, den har jag ju, varför har jag inte sett detta???



Kramizzzzz
Kommentar postad
Vad gott! Choklad och apelsin är en god "kombo"

Kram
Kommentar postad
Ser ljuvligt gott ut. Och som du säger passar choklad och apelsin alldeles förträffligt så här års.

Måste testa.

Kram.
Kommentar postad
Så gott det ser ut, som vanligt :)



Grattis i efterskott till din mamma på hennes 70-års dag!! Och vilken bra present, måste ha varit så uppskattat med de fina fotona och klädkoden, med "rätt" färg var bara så bra, med tanke på er barndom!



Önskar dig en fin onsdagkväll vännen!



Kramar Bella
Kommentar postad
Mmmm det lät väldigt gott :-)

Tack för tipset :-)

Ha en fin kväll!

Kram
Kommentar postad
Mumms måste testas :)

Tack så¨♥-ligt för receptet!