Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kalaslördag!

 
Gör en liten paus i allt kalasförberedande. En paus medan det italienska brödet står på jäsning, marängbotten till daimtårtan svalnar och medan räkorna till fiskgrytan behagar tina.
 
Och jag har pussat min 16-åriga son (om det tyckte han, sådär) som fyller år i dag (hurra, hurra) och samtidigt vinkat av honom inför Halmstadresan mot SM-spel i handboll! Lycka till!
Således firar vi andra sonens 12-årsdag i dag då kusiner och morföräldrar anländer under kvällen. 
 
 
Nu springer jag mest runt och undrar om jag kommer bli färdig med allt inför kvällen, manar barn till städning och är allmänt flaxig. Precis som vanligt när det vankas kalas. Och precis som vanligt visar jag upp det vackra  i sammanhanget. En fransk chokladtårta i höstig stass som ska intagas kring livat bord och hoppas den är god.
 
 
 
 
På tal om chokladtårta kan jag som stolt moster länka er till en tidningsintervju med min systerdotter som gått vidare till final i kladdkakstävlingen i Stockholm. Heja, heja!
Likaså är systerdotterns mamma en finurlig figur som tipsat mig om ovanstående fiffiga knep. En galge och det blir sådär lätt och smidigt att ha recepten inom synhåll. Utan en massa kladd och trams.
Så bra!!
 
Nu vänner, önskar jag er en trevlig lördag och ger mig vidare in i lördag och kalas!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ser ljuvlig ut & säker underbart god tårta :)
♥-ligt Grattis från mig & såklart Lycka Till i SM Spelet i Handbollen/Kram & ha en underbar Lördag!
Y
Kommentar postad
Yyaammii!! Jag bara älskar chokladtårtor utan vit choklad! :)) Perfekt receptupphängningstips! Ha ett trevligt kalas trots att festföremålet inte är hemma!
Pia
Kommentar postad
Så mycket gott, så många kalas! Stort grattis till båda sönerna.
Jag har precis bakat cheesecake efter receptet du länkade till igår. Hoppas vi kan fira när vi äter den. Barnbarn du vet. Men det verkar vänta ytterligare. Hur länge kan man vara gravid? Nu är bi inne på v 42.
Kram
Anonym
Kommentar postad
Stort Grattis till 16-åringen! Sm-spel...häftigt :) Födelsedagarna duggar alltså tätt inne hos dig nu på hösten. Tårtan ser underbart god ut, mums. Vilken fyndig idé med galgen. Recept har ju alltid en tendens att bli kladdiga, vika ihop sig och blåsa ned från bänken, skratt. I alla fall de få ggr som jag ska baka. Kul för systerdottern att hennes kladdkaka "gör sig ett namn" i tävlingen :)
Ha en härlig helg! Kram
Kommentar postad
Mums, vad god den ser ut! Grattis till födelsedagsbarnen och hoppas ni får en toppenhelg! Men med er underbara familj så får ni så klart det :-)
Kram
Kommentar postad
Grattis till 16-åringen och lycka till =D
kram
Kommentar postad
Jösses vad den tårtan ser GOD ut :-)

Hoppas sm matchen i Halmstad går bra :-)

ha ett mysig kalas med familjen :-)
Kram
Kommentar postad
Det där med bakning ligger alltså i släkten ;)
Heja på till din systerdotter och grattis till din 16-åring! Hoppas det går bra i Halmstad för honom :)
Kram och trevlig kväll!
Kommentar postad
Det ser väldigt gott ut!!!
Kommentar postad
Grattis till sonen! Mysigt med familjekalas!!

Mycket smart idé med galgen!! Superfiffigt!

Kram