Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Vad blir nästa steg?

 
 
 
 
Skilsmässa.
Ett laddat ord. Jag som varit om två, läser besvikelse, krossade drömmar, känslostormar, ledsna barn, ledsna vuxna, förhandlingar och mycket mer.
Jag vet allt om det där. Ibland tänker jag att det kunde undvikits. Kanske om jag besuttit den erfarenhet jag har idag. Haft den där kunskapen om mig själv liksom förmågan att stå upp för det som är jag och inte låtit mig suddas ut i gråzoonen.
Samtidigt vet jag att jag inte kunnat göra något annorlunda. Besluten har varit riktiga och ingen bär mindre skuld än någon annan.
 
Här står jag nu. I livets mittfåra med någon slags tacksamhet över det jag lärt mig på vägen. Lite tydligare. Ärligare. Rakare. Men också ödmjuk, tacksam och skör.
Så kommer hösten med en känsla och önskan om förändring. Vad blir nästa steg på vägen?
Oja, det finns mycket kvar att önska för hösten.
Nya färger, nya drömmar, nya mål och förhoppningsvis en balans i allt det där som skaver mellan inläggsraderna.
 
 
 
 
 
Dagen idag har hursomhelst varit en bra dag med räkmacka till lunch och fullgjort dagsverke.
Jag kan ligga här förnöjd i soffan medan mörkret tätnar och fundera på om det är okey att somna före klockan tjugoett.
Och vetskapen om att det finns en annalkande fredag bortom sömnen känns oförskämt skön.
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentar postad
Inte lätt med prövningar som skilsmässa kan jag tro.....men hur det än låter så tror jag alltid att det inte finns något ont som ej för något gott med sig.

Kloka starka kvinna!!
Kram!
Kommentar postad
Vilken räkmacka...ja tack till den! Jag har inte gått igenom en skilsmässa själv mer än att mina föräldrar skiljde sig då jag var tolv år gammal och det minns jag än i dag som det tråkigaste i mitt liv. Det var hemskt att se både mamma och pappa gråta......Idag är de lyckliga på var sitt håll och det gör mig glad. Kram Anette
Kommentar postad
En väldig prövning i livet. Men ja, tänk om man visste vad som väntade runt hörnet innan varje förändring som kan skrämma så. Stor kram.
Kommentar postad
Har också gått igenom två skilsmässor. För mig säger nog ordet mer förändring. Ingen av skilsmässorna har varit stökig, bråkig eller oense.
Vi har båda velat, men visst har det funnits gånger som man undrat om man gav upp för lätt.

Men som tidigare skriver, inget ont som inte har något gott med sig, jag har lärt mig enormt mycket, men har även mycket kvar att lära, varje människa är unik.

Du, den där räkmackan ser smarrig ut. Har fasta fortfarande och det blir till lunch idag som jag skall äta först. Skulle sitta fint med en sådan kan jag lova.

Önskar dig en fin helg!
Kommentar postad
Usch,ja...har gått igenom mycket i livet som gjort ont satt spår,inget jag vill gå in på...
Du skriver så bra "Jag har oxå lärt mig på vägen. Lite tydligare. Ärligare. Rakare. Men också ödmjuk, tacksam och skör." kunde vart mina ord/Kram pårej vännen & ha en trevlig helg!

//Annmi
Ziss
Kommentar postad
Sitter där nu med tårarna rinnande på kinderna över beskedet att min make varit otrogen under en längre tid och nu vill skiljas...
Hela världen skakar som en jordbävning och jag kämpar med ena foten före den andra för att inte jag och barnen ska gå under ,

Kram till dig som stått pall ! Kommer jag nog med att göra även om det just nu känns motsatt ..
Kommentar postad
Åh du är så klok och stark vännen! Man får nog försöka tänka att det inte finns något ont som inte har något gott med sig! KRAM