Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Körsbärsylt med smak av vanilj och lakritspulver.

 
 
 
Innan jag och barnen styrde kosan mot föräldrahemmet igår, för att återigen sammanstråla med kusinerna, gjorde jag sylt på en del av körsbärsskörden. 
Varm nykokt sylt. Så gott så jag skulle kunna äta med sked direkt ur syltburken. Extra gott då vi plockat bären petat ur alla kärnor och nogsamt spanat in kokprocessen på spisen. Hemgjort alltså. Det är något tillfresställande och terapeuistiskt med det.
 
Denna gång smaksatte jag körsbärskoket med vanilj och lakritspulver. Behöver jag säga mer?
Tre smaker som smälter utomordentligt väl ihop.
 
Så här gjorde jag:
 
Kärna ur 1 kg körsbär och lägg i en gryta. Tillsätt 3 dl syltsocker (jag tog 2 dl för mindre sötma) och låt koka samman i 15 minuter.  Om du vill smaksätter du sylten med 0,5 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker och
1 msk rålakritspulver (jag använder Lakritsfabrikens).
Häll i rena och varma glasburkar.
 
Klart!
 
 
Nu ska jag gå ut med morgonkaffet i trädgården och njuta av solen. 
En underbar morgon.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Jag krossade turkisk peppar i min och i gelén super gott!!!
Svar: Kul att höra! Och tack för tipset om turkisk peppar!
cecce
Kommentar postad
Vad det verkar gott!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben