Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

En tårta för alla.

 
Att göra en tårta/bakelse behöver inte vara så svårt. Den här rulltårtan som vi gjorde i fredags var både lättbakad och somrigt god. Eftersom vi numera har en i gänget som inte tål gluten passade den extra bra eftersom den inte innehåller vetemjöl. Är man laktosintolerant kan man byta ut vanlig vispgrädde mot laktosfri variant. Gör mjölkproteinfri genom att använda vispbar havre-eller sojabaserad gräddersättning.
En tårta för de flesta med andra ord. Passar bra att bjuda på till många av somarens njutbara stunder, vare sig det är födelsedagskalas eller en enkel fika i bersån! Precis så som det ska vara, enkelt och gott!
 
Receptet hittade jag i senaste nummret av ICA:s Buffé.
 
Kokosmarängbotten, ca 10 bitar
 
6 äggvitor
1 + 2dl socker
2,5 + 1dl riven kokos
4 msk potatismjöl
 
Fyllning:
4 dl vispgrädde
250g hallon (färska elller frysta)
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram ev frysta hallon.
Rosta 2,5 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
Vispa äggvitorna med 1 dl socker till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen. 
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Spritsa seten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallelt med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30x40 cm.
Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
Ta ut plåten och vänd över botten på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från botten och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ned.
Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbotten. Sprid ut hallonen.
Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.
 
 
 
baka nu, gå ut i solen och duka fram till tårtkalas! Bättre sätt att njuta av grönska, solsken och stundande ledighet finns bara inte.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ooo...Mumms & Tack för bilder & recept :)
Ha en fin dag/Kram Annmi
Kommentar postad
sv: Tack, så skönt att höra ! :)

Åh den tårtan ser lika god ut som allt annat du bakar!

KRAM
Kommentar postad
Mums! Sommar varning big time! Får bli ett inslag då vi kör vår Haltanfest, för nu när värmen kommer borde den ju snart bli av ;-D KRAM
Kommentar postad
Det ser verkligen hur gott ut som helst!
Kommentar postad
fast hos mig blir det inget bakande
vilken fin film du visar, i förra inlägget, sådana snuttar är härliga minnen att bevara och titta på längre fram
Sv: jo du, och jag kan ju säga att vid vissa moment måste man vara tre när man sätter upp ett sådant växthus, en måste stå och hålla liksom, ja ja, det blir nog klart någon gång :) för idag regnar det och vi kan ju inte sätta in kanalplasten då inte
kramar
Kommentar postad
Ser himla gott ut! Hoppas allt är bra med dig!
Kommentar postad
Ser riktigt gott ut!
Kram Mellton.
Kommentar postad
Men Gud SÅ gott!! Du är en riktig fresterska!!
Kommentar postad
Himmel Cecce!!! Ser så gudomligt ut!!!
Kommentar postad
Perfekt! Vi får gäster i helgen, den måste jag testa!
Kram Malin
Kommentar postad
Slurp!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben