Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När ett trädgårdscafé börjar ta form.

 
Så har jag landat hemma i skåne igen efter en fantastisk helg i Oskarshamn. Målet var att rocka loss ordentligt i caféplanering och att äntligen beskåda platsen för sommarens begivenheter  men också att få fira påsken tillsammans med mina småländska vänner. Och jag blev inte besviken. At all! Charlotte, min cafékompanjon hade fixat och donat och ställt iordning det lilla huset som i sommar ska få agera café. Sytt gardiner och målat stolar och bord och renoverat toalett och....ja...denna kvinna alltså. Hon är något utöver det vanliga.
 
Ni ska få se lite bilder, även om det inte är helt klart. Trädgården ska fyllas med cafébord och parasoll och kakfaten ska stoltsera med de finaste kakorna i hela småland. Men en liten glimt ska ni få från Besvärsgatan mitt i centrala Oskarshamn men ändå i lummig grönska och bullerbymiljö. Det enda som saknas är ett litet sommarcafé att slå sig ner i en varm sommardag i juli....
 
 
 
Här går man in från gatan...
 
 
....för att sedan beställa kakor och kaffe och slå sig ner i den lilla trädgården...
 
 
...som lagom till Kristihimmefärdshelgen invigs, ska fyllas med klirrande kaffekoppar och fikasuget folk på trädgårdsbord och stolar under förhoppningsvis klarblå himmel.
 
 
Under lördagen blev vi intervjuade av Oskarshamnstidningen och bjöd på choklad och lakritskaka med vispgrädde medan vi berättade om våra planer och drömmar inför sommaren.
 
 
 
En glimt inifrån cafeet där man kan sitta en regning sommardag eller för att söka skydd för stekande solstrålar.
 
 
Det blir hur fint som helst!
 
 
Det är mycket som ska planeras och inföskaffas, tillstånd som ska sökas och leverantörer som ska undersökas. Även om det bara är en sommarverksamhet kommer man inte undan lagar och paragrafer och det är bäst att det blir rätt och riktigt från början.  Personalliggare ska föras och städschema ska göras. kyltemperaturer ska hållas och hanteringen av vissa varor ska skötas. Mycket att hålla reda på men också lärorikt och kul.
 
 
 
Och så kan man ju alltid äta chokladkaka och påskägg på samma gång, Det blir så mycket roligare så.
 
Gå gärna in och gilla C&C Trädgårdscafé:s sida på facebook, så får ni de senaste uppdateringarna om vad som händer i cafeét. Hoppas ni har vägarna förbi i sommar och kikar in på en fika!
 
Nu är timmen sen och jag får visa mer i morgon. Det har blivit sena kvällar och långa nätter precis som det ska vara när man har påsktrevligheter. 
 
Hörs i morgon!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Wooo...Wiii så underbart - Där skulle jag mer än gärna sitta & ta det lugnt med gottit fika/Kram finis
Anonym
Kommentar postad
all lycka till er o ert cafe ;)
Gransmåla Lantgård
Kommentar postad
Stort lycka till! Hoppas ni får en underbar sommar!
Kommentar postad
Det låter helt underbart!
Jag hoppas få möjlighet att komma och hälsa på!
Kram
Kommentar postad
Ja det där blir ju fint som snus det! Helt underbar miljö som ni kommer att förgylla med ert underbara fika <3 Många varma kramar!
Kommentar postad
vilka vackra bilder! lycka till!!
Kommentar postad
Ser tokmysigt ut, kommer garanterat fika ett ex antal gånger hos er i sommar...

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben