Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Påskfirande och cafégöra!

 
Det blev en fin dag. En dag med solsken och utelek, prat och skratt, äggmålning och senare, när storasyster Emma kom hem, påskbuffé och tårta. Vad mer kan man önska sig av en påsklovsonsdag?
 
Själv pysslade jag med lite av varje. Gjorde vitchoklad och mangomousse, sprang upp och ned till tvättstugan, ringde Claes-Göran i Oskarshamn och bad om GB-glass-leverens till trädgårdscafeet och försökte förstå den småländska östkustdialekten som jag vid det här laget borde vara van vid. Det gick sådär. Tror jag fick beställt det jag ville men det återstår att se ..haha.
 
 
 
 
 
Vad gäller cafeet börjar en hel del falla på plats, men en del återstår. Det är många tillstånd, lagar och paragrafer som ska till även om cafeet bara är en tillfällig sommaraktivitet, (som det ser ut nu i alla fall). Det visade sig i ett av dagens samtal krävas tillstånd för att servera ost och skinka till bullarna vi tänkt servera. Animaliska produkter kräver varsam hantering enligt vissa regler och tillståndet kostar en hel del pengar. Nåväl, vi får se hur vi löser det. Veggobullar kanske?
 
Kvällen avslutades med hela familjen samlad, det vill säga jag och mina fyra barn och en Göteborgskusin, kring köksbordet och årets påsktårta. Choklad och mandelbotten toppad med len vitchoklad och mangomousse. Kom på att mina cakepops nog skulle göra sig som dekoration bland chokladäggen och...tja...varför inte?
 
Ska försöka få tiden att räcka till under morgondagen och serva er med receptet!
 
Men nu är det åter dags för sängen. Mina nattliga blogginlägg resulterar i alltför långa sovmorgnar. Synd att missa de ljusa fina morgontimmarna.
Vi hörs i morgon!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Glöm inte att vila....du har så mycket kul att stå i. Vilken smarrig buffé. Kram Anette
Kommentar postad
Va mysigt med pyssel och va massa gott ♥

GLAD PÅSK ♥

Kram Helene.
Kommentar postad
Vad mysig att samlas hela familjen & äta gott :-)

Det är mycket med lagar & paragrafer.. men det låter kul med ett sommarcafé :-)

Ha en GLAD PÅSK!
Kram
Kommentar postad
Vilken härlig påskfeeling jag får då jag läser detta inlägg och njuter av bildern, ni har det gott, utan tvekan! ;-D Och ja, tillstånd och bestämmelser, men i bland är byråkratin en börda, hoppas allt löser sig så smidigt som möjligt så att det blir den verksamhet och inriktning ni vill på caféet! KRAMAR!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben