Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Rosendrömmar och chokladbollskaka.

 
Det är inte så lätt att var åtta och ha påsklov och benen fulla med spring och en mamma som ligger på sofflocket hela dagarna och ojar sig över sitt sjukdomstillstånd. Som för att understryka det hela har det åkts inlines inomhus och i trappuppgångar och spelats samma låtar gång efter gång med diverse dansuppvisningar som följd. Haha...hon har ingen ingen brist på energi den lilla.  Härligt att se i vanliga fall men idag har jag varit nära att ringa in fritids för avlastning en timme eller två.
 
Nåväl. Jag är på bättringsvägen och under förmiddagen tog vi oss iväg till matbutiken för att fylla på förråden.
För att pigga upp mig köpte jag rosa rosor som skiner upp vardagsrummet i sin ståtlighet. Den vackraste blomma jag vet...rosen. Om jag haft en trädgård skulle jag haft rosenbuskar i varenda plantering tror jag bestämt. Har ni studerat en ros riktigt noga någon gång? Alla dessa lager av skira, lena blad och som dessutom doftar ljuvligt. Vacker är ordet.
 
 
 
I kväll föll jag för tjatet om chokladbollar. Jag vet. Det är måndag och långt till helgen men som plåster på såren för inställda utflykter och möten med bästa lekkompisen kändes det ändå okey. Har inte ens haft lust tillbakning de senaste dagarna men kunde inte låta bli att smittas av ivern och glädjen hos R när hon antog utmaningen att baka på egen hand, eller åtminstone nästan. Efter tio rullade bollar fick hon nog och resten av smeten slängde jag ner i en form och satte helt sonika in i ugnen. Mest för att testa om det gick att göra en chokladbollskaka.
Kan man göra en cookiekaka kan man väl göra en chokladbollskaka?
 
Ja. Det kan man. Smakade som kladdkaka med chokladbollssmak tyckte R och jag är benägen att hålla med.
 
 
 
 
 
Nu mina vänner har klockan passerat midnatt och det är dags för några timmars skön sömn!
Hoppas ni alla haft en fin dag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Så ljuvligt vackra rosor ♡ ...
Ha en underbar dag/Kram
Kommentar postad
Rosor är ljuvliga både att titta och dofta på och din kladdkaka ser underbart god ut. Kram och krya på dig.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben