Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Veganmuffins, aprilsvängningar och caféplaner.

 
Veganmuffins jag och eleverna bakade idag. En av dem fyllde år och en av dem är vegan. Jag var något skeptisk till muffins utan ägg, vanligt smör och mjölk men det gick över förväntan. Äggen ersattes med extra bakpulver och lite chiafrön och som tur är finns det mjölkfritt smör och sojamjölk att tillgå. Däremot fick vi icke-veganer vanlig vispgrädde på toppen! Bra att träna sig att baka med alternativa medel när man ska driva cafe´ tänker jag.
 
 
 
Idag när vi satt vid fönstret på restaurangen vid universitetssjukhuset lyste de japanska körsbärsträden med sina rosa blomster. Magnolian blommar och påskliljorna lyser gula. Just idag var det bara solen som fattades. En aningen kallt och småblåsigt. Väderläget växlar såsom det brukar göra i april och det föranleder en viss tveksamhet inför jackvalet varje morgon. Tjockjacka eller skinnjacka? Det är morgonfrågan.
 
På tal om morgon har jag försovit mig två mornar på rad. Inte katastrofalt, men ändå tillräckligt för ett visst stresspåslag. De där sommartiden spökar fortfarande och ruckar min inbyggda mat och sovklocka.
Morgonträningen får stå tillbaka för snabba kvällspass i träningsrummet. Nåväl. Sålänge träningsrutinen sitter någorlunda får man vara glad.
 
Och mer då?
Planeringen av C&C Trädgårscafé fortsätter. Puh...det är mycket att tänka på. Sannerligen. Till Kristihimmelfärdshelgen slår vi upp portarna för att ta vid i sommar igen. Klänningar, exponeringskylar, lakritsbeställning, glassleverenser, bakdagar, logotyp, reklamskyltar, tidningsintervjuer....ja listan kan göras lång. Men kul ska det bli!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Kan tänka att det är mycket men så kul och spännande. Ofta är planeringen halva nöjet...Kram Anette
Kommentar postad
Men vad spännande med cafét!! Så roligt :)
Stor kram!
Lisa

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben