Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Cheesecakebrownies var det här!

 
Mellansonen önskade en kaka med choklad så jag passade på att baka dessa chokladbrownies med färskoströra som finns med i julinumret av Hembakat. Underbart chokladiga och med en len fyllning av philadelphiaost. Kan väl bara inte bli fel?
Så klart inte! Bakas i långpanna och skärs i rutor och serveras gärna med en klick grädde! Och så här med helgen inom räckhåll passar det väl bra med ett litet baktips. Här är receptet:
 
 
 
Cheesecakebrownies.

150 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Färskostsröra
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen  150 grader. Smält smöret och rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.

2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg­smeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.

3. Blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 x 40 cm. Häll i browniesmeten. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.

5. Grädda kakan långt ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och skär den i rutor. Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.

 
 
Vad mer denna torsdag?
 
Inte särskilt mycket. En till synes vanlig dag, med vanliga göromål och vanliga rutiner. Min tjugoåriga dotter, Emma, drog under gårdagen med mig på ett intensivpass på Friskis! Heja! Så i dag njuter jag av eftrerdyningarna, kännbara i ben och armar, och unnar mig allt det vanliga, utan tvära kast eller uppoffrande fysiska aktiviteter. 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben