Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Glutenfri hallonkaka/muffins

 
 
Har äntligen börjat vakna till liv efter den huvudvärkskoma som belägrat kroppen. Gah! För andra gången denna sommar har jag drabbats av något som liknar migrän, oförmögen att röra mig ur fläcken. Således har jag legat i mörker i soffan med regnet strilandes utanför fönstret. En viss svalka från gårdagskvällens åskoväder pustar in genom halvöppna fönster och jag tackar gud för att värmen tagit en stunds respit. På golvet står en månads packning i form av väskor, papperspåsar, kartonger och en och annan lösliggande pryl och väntar. Tänker att de kan vänta lite till. Just nu skriker kroppen efter vila och själen efter ro. Jag tar det som det kommer helt enkelt.
 
 
 
 
Ni ska i alla fall få receptet på glutenfria muffins jag bakade till cafegästerna. (Får dock inte kalla dem glutenfria då vi hanterar vetemjöl i köket.) Mer rätt är att de är bakade utan vetemjöl.)  
Lättbakade och goda för alla fyllda med säsongens bär och mandel. Receptet har jag lånat från Solhaga Stenugnsbageri och de innehåller Durramjöl, som man hittar i vissa matbutiker. Kan dock vara svårt att få tag på men går att besälla från Friends of Adam.
 
Glutenfri Hallonkaka/muffins

4 äggvitor
115 g smält smör
135 g florsocker
50 g durramjöl
80 g mandelmjöl

Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda florsocker, durramjöl och mandelmjöl i en skål.
Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Tillsätt smör och torra ingredienser i omgångar, och rör försiktigt med en slev precis så att det blandar sig men så att smeten ändå behåller luften.

Spritsa ut smeten i muffinsformar eller liknande. Smeten växer inte så mycket i ugnen, så du kan fylla nästan ända upp. Tryck ner äppelbitar, hallon, blåbär, plommon eller vad du vill. Toppa med lite pärlsocker och flagad mandel. Baka i 225°C i 13-16 minuter, tills det är fin färg på ytan.

 

 
 
Fick hjälp med att vika avlånga pappersformar av den här underbara damen som var på besök på cafeet i sommar. Tur det finns arbetsvilliga gäster. Ovärderlig hjälp!
 
Nu ska jag fortsätta i denna sista lediga måndag med att brygga mig en kopp kaffe, ta mig an en och annan ouppackad väska och lata mig förskräckligt ända in i tisdagen då en dotter behöver flytthjälp. Eget boende hägrar och det slår mig än en gång att tiden rinner ifrån mig.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Är så otroligt ledsen över att vi inte hann komma iväg så jag kunde komma o fika hos dig. Hoppas det blir fler somrar för jag måste få chansen att få smaka på alla dina fantastiska bakverk. Hoppas migränen lättar o du får en fin dag. Kramisar Tina
Kommentar postad
Du har tur du med sådana vänner. Spännande med eget boende. Vad tycker mamma? Kram Anette
Kommentar postad
Den ser jättegod ut :-)
Kommentar postad
Hoppas du hinner ladda upp batterierna innan skolstarten... Lite ledigt behöver även superCecce ;-)
Jobbigt med migrän... Men så har vi ju haft en otrolig värme att jag tror vi får vätskebrist helt enkelt...
Får du det igen kan du ju testa zoomig nasal eller be läkare om recept på imigran nässpray. De är suveräna vid migrän :-)

Tack för receptet!
Ha en bra flytt tisdag :-)
Kram ❤️
Anonym
Kommentar postad
Glad sommar
Kommentar postad
Vilka söta små formar!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben