Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mera tårta!! När familjen samlas till konfirmation och fest.

Syster med delar av sin stora familj och jag med tre av mina fyra barn. Längst ut till höger står min äldsta son som inte så ofta syns på bild. Äldsta dottern befinner sig i Paris och kunde inte närvara under gårdagens konfirmation.
 
 
Avklarat.
Lite den känslan efter att ha drivit café under en månads tid med en konfirmation i faggorna strax efter stängningsdags. Med kroppen mjuk och sinnet tomt sitter jag här i söndagsmorgonen och blickar tillbaka på en fantastisk gårdag med sol, sång, samvaro och god mat. Skönt att ha familjen samlad igen efter lång tids frånfälle av söner och familj och värmen i kyrkbänken var påtaglig. Både av tät sammanslutning och av värmen från solens strålar mot kala kyrkoväggar. Konfirmationsprogrammen kom väl till pass i febrilt viftande mot varma ansikten. Men. En fin och rörande avslutning på ett konfirmationsläger.
 
 
 
Mina fina barn. Bror och syster.
 
 
 
Sen bar det iväg hem till mina föräldrar för festligheter. En massa god mat....
 
 
....och efterrätt som jag gjorde av små chokladcups och  fyllde med vit chokladmousse toppat med hallon och blåbär. 
 
 
Sen blev det tårta! Samma tårta (följ länken så kommer ni till receptet) som jag bakat otaliga gånger denna sommar och som vi serverat på cafeet. Tyckte jag hade vanan inne vid det här laget...ha ha.
 
 
Likaså denna choklad och lakritstårta som var en av de bakverk vi sålt mest av på trädgårdscafeet. Denna gång drog jag ner på lakritsmängden då en del i familjen inte är så förtjust i just lakrits. God ändå.
 
 
Som sagt, En fin dag med familjen och med känsla av tacksamhet över att vara hemma. Samlade. Tillsammans.
 
Idag blir det mera tårta. Någon i familjen fyller nämligen år idag. Skulle tro att det blir ett stillsamt firande med besök på ett annat trädgårdscafe här i Kullabygden. Ser fram emot det!
 
Önskar er alla en fin söndag!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Fina bilder på dina fina barn och så goda bakverk du bakat, som vanligt :)

Här det så att det är bloggerskan själv som fyller år mån tro? Stort grattis om så är fallet och annars grattis till den som fyller år :) Hoppas du gick en toppendag på alla sätt!

Kramar Bella
Kommentar postad
ja den där choklad och laktitstårtan frestar gång på gång hahaha. Kram till dig!
Kommentar postad
Va? Kan man inte vara så förtjust i lakrits?!? Det som är så gott. Kul med mycket festligheter. Kram Anette
Kommentar postad
Hoppas du fick ett fint födelsedagsfirande :-)

Konfirmationsfesten verkar verkligen lyckad & så mycket gott ni mumsade i er.. Härligt att träffa igen & få vara tillsammans när man varit ifrån varandra ett tag :-)

Ha en fin dag!
kram
Kommentar postad
Grattis både till dig och konfirmanden!!
LIsa

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben