Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När läkarkusinen bjuder in till kaffekalas!

 
 
Måhända väljer man inte sina syskon, sin familj, sin släkt. Men jag är glad att jag hamnat i just den här släkten, med kusiner och kusinbarn, mostrar och morbrödrar. En trevlig liten samling ursprungen ur skånsk landsbygd.
 
Tanken slog mig när jag körde hem från födelsedagskalaset i går då min jämnåriga kusin nyss firats med kaffekalas och presenter och en enkel samvaro avnjutits, där alla talar samma språk, delar samma historia och i vars närhet jag kan komma som jag är. Inga konstlade fasader eller uppställda skyddsnät. Så klart har vi våra väl invanda traditioner som för en utomstående kanske skulle synas  annorlunda, men för mig ett tryggt varande i välkända rum. Finrum och fulrum - vi traskar vant mellan väggarna och skrattar åt minnen, fadäser och bestämmer innan hemkomst nya upptåg och mötesplatser. I alla fall jag och läkarkusinen som sedan barnsben hängt ihop i syskonlik gemenskap. Just nu i samma familjestatus som singlar och ensamstående mödrar och understryker ytterligare det sammansvurna. 
 
Och. Så gillar vi att baka kakor. Äta kakor. Ställa till med kaffekalas Precis så som vi båda är vana vid, uppväxta med och har i ryggsäcken från barndomens somrar och familjesammankomster. Just detta som jag försöker bevara i drömmar, caféverksamheter och förhoppningsvis lyckas inspirera till i blogginlägg och fotografier.
 
Min skatt. Min historia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu då?
 
Det regnar tätt i söndagsmorgonen och när jag blickar ut över takåsarna böjer sig trädkronorna i höstlika formationer. Blåst. Regn. Känns som om det blir en dag inomhus med tillvarataganden av tiden för vila och återhämtning inför en ny arbetsvecka. Nya elever och nya möten kräver viss förberdelse mentalt så jag välkomnar söndagens orörda schema så här långt.
 
Önskar er alla en fin söndag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Åh,vilken ljuvlig Tårta med Björnbär va!?
/Kram till dig & ha en alldeles fantastisk Söndag!
Kommentar postad
Härliga fikabilder.
Ha en skön söndag. Själv ska jag strax köra och jobba. Kramiz../ Agge
Kommentar postad
Vilken härlig gemenskap :-)
Det är fint när man känner att man har en familj som bryr sig om :-)

Ha en fin söndag!
Kram
Kommentar postad
Men du det ser jätte gott ut. Jag känner också att jag delar ert intresse.....Kram Anette
Kommentar postad
Ja, sannerligen. Nu börjar man vilja vara inne och boa. Hösten kryper sig närmre och det blir allt kallare. Jag har just gjort höstfint i vardagsrummet och tvättat bort årets omgång av flugskit och annat från fönstren, har bara resten av huset kvar... Men det får anstå till senare i veckan. Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan som kommer! KRAM
Kommentar postad
Vi har haft kalas för vår lille Frans i dag, som blir fyra år på tisdag. Och jag bara avskyr att ha hit släkten! Men måste för barnens skull känner jag, de vill träffa sina kusiner. Men jag trivs inte i sällskapet av min släkt det ska jag erkänna. Kan bara inte vara mig själv. Trist.
Önskar att vi hade en sådana trevliga sammankomster som ni verkar ha. men man kan inte få allt här i världen. Nu är jag glad att detta kalaset är över! Nästa blir i oktober och då har vi flyttat till vår lilla gård. Vi har äntligen funnit stället som vi drömt om, till ett bra pris. Det känns jätteroligt! Vi flyttar bara 5 km bort, så barnen kommer ha samma skola och dagis. Den 15 september blir vi ägare till en liten gård, perfekt storlek för oss.
Kram
Kommentar postad
Svar: Våra elever börjar också på tisdag, men jag har jobbat i två veckor.
Kommentar postad
Godmorgon och ha en bra vecka
Kommentar postad
När man kan vara sig själv mår man ju som bäst, det är så det ska vara! Ja nu verkar hösten verkligen ha gjort sitt intåg. Hoppas du får en fin dag på jobbet idag. KRAM

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben