Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man byter vetemjöl mot kakao och kramar fredagen i hamn.

 
 
Seg morgon och svårt att förmå mig komma upp. Kanske för att det är just fredag och den där helgkänslan börjar krypa på. 
Det har snart gått en månad sedan jag kom hem från Oskarshamn och lämnade ett kärt litet trädgårdscafe bakom mig. Jag har levt i efterdyningarna efter att ha jobbat hårt en hel sommar, på gränsen till vad man egentligenklarar av, med endast en veckas semester i bagaget och det har varit kännbart. Först stark sen svag. Hög. Låg. Energifylld. Trött. Ja...kontrasterna har varit stora.
 
 
 
 
 
Men nu är det som sagt fredag i slutet på augusti och jag ska baka något gott tillsammans med våra elever och sprida oemotståndliga dofter i köket som hänger kvar i institutionsväggarna hela vägen fram till måndag. Kanske blir det sensommarens första äppelpaj?? Eller lakritskolapaj måhända. Vi får se.
 
Bilderna är från ett annat bak av brysselkex (klicka på länken så kommer ni till receptet) som jag gjorde en chokladig variant på. Bytte helt enkelt ut en halv deciliter av vetemjölet mot kakao. Annars same, same. De där klassikerna står sig även i förändringstagen och det blev om möjligt ännu godare än originalet, En favorit faktiskt!!
 
 
 
 
Älskar småkakor!
 
Mitt uppdrag som sommarbloggare hos Baka.se börjar lida mot sitt slut. Det har varit fantastiskt kul att få serva er alla med recept och bilder och sommarupplevelser. Vill ni fortsätta följa mig, gilla gärna Kakor och drömmar på facebook, så får ni de senaste uppdateringarna. Tack!
 
Nu ska traska på idagen och krama ut så mycket fredag det bara går av njutningsfullt varande på jobb, på Ahlgrens Konfektyr, med vänner, familj och allt annat härligt som finns runtomkring!
 
Hörs igen.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
det där ser gott ut. Vet inte varför du ska envisas med lakrits i bakverk det är inte menat ju :) det ska va sött o gott inte smaka lakrits :D

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben