Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När värdet överstiger kostnaden.

 
Har börjat landa lite.  Den uppslupenhet och förväntan jag burit med mig så länge inför drömmen om ett cafe har släppt och kvar finns endast tomhet i magtrakten. Samtidigt - så oerhört skönt att få lite sommarlov. Priset för kalaset har varit uteblivna stranddagar, blek hud, ett omåttligt sötbegär och undermålig sömn. Och det har det varit värt. Varenda sekund varm, svettig tillvaro i förkläde och hårnät har känts meningsfull och varenda minuts bulldegsknådande och ihoprörande av smet till förväntade bakverk har varit ett levande och passionerat görande.
 
Men nu. När jag låg där på stranden i går, med den ljumma vinden svepande över ansiktet, måsskrik och vågskvalp och avlägsna flygplan i periferin och när jag slumrande summerade sommaren - nu känns det gudabenådat gott med ledighet. Sommar. Osocial vistelse med mig själv. Nära familjeliv kring köksbord och tvsoffa. 
 
 
Jag är stolt över mig själv. Jag vet vad jag klarar av. Vad jag kan prestera. Att jag håller. 
Det är inte enkelt. Inte lätt. Men med några få fundamentala hållpunkter så går det. Man klarar så mycket mer än man tror. Och man måste förstå skillnaden mellan kostnad och värde. Det kostar i kraft, organisation och  avhållsamhet att bygga en dröm men värdet är i slutändan så mycket större.
 
Jo. Jag kommer fortsätta baka. Planera cafesommar. Kanske rent utav något större. Vidare. Jag vill utvecklas och lära mer. Träna och bli bättre. Bygga på den dröm jag påbörjat och resa längre ut i begränsningarna.
Det är sådant jag tänker och funderar på när hösten kommer och kylan tränger in. När stranden och sanden bytts mot soffa och filt.
 
 
 Idag är det onsdag och jag har lovat lek och övernattning till två speliga åttaåringar. Livat i holken med andra ord. Däremellan ska jag hitta någon som kan reparera min kamera. Jojomen. Bilderna ni ser är tagna med mobilen då min Nikon J1 bestämde sig för att lägga av när ja behövde den som bäst. Endast ett år gammal kan man ju börja fundera över kvalite. Eller över användarens varsamhet och hantering av teknisk apparatur. Jag lämnar det därhän och anropar första bästa kameralagare!! 
 
 
 
Till sist:
Ett par skor jag förälskade mig i och köpte under gårdagen. Mer guld och glamour i vardagen! Vad tror ni om det?
Nu traskar jag omkring med guldskimrande skor och sjunger sista refrängen på ett upplevelserikt sommarlov.
Känns fint.
 
Hoppas ni alla får en bra dag!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Du Ska vara Stolt över dig själv,det du gjort är grymt......
Coola guldiga skor som passar dig perfekt :)

Ha det riktigt gott/Kram fina du!
Kommentar postad
Åh så härligt att få prova sin dröm och dessutom få mersmak. Har tyvärr inte haft möjlighet att komma förbi erat café som ser så mysigt ut och fått så fina recensioner. Låter hoppfullt att ni kommer att fortsätta. Då kommer jag förbi då..Hälsn/Maria
Svar: Det hoppas jag att du gör!!
Kram Cecce
cecce
Kommentar postad
Klart du ska vara stolt och underbart att få göra det man älskar än om det blir till priset av annat. Kram Anette
Kommentar postad
Du SKA verkligen vara stolt över dig själv finaste! KRAM
Kommentar postad
Hej nu är jag åter hemma från mina små semesterresor :)
Kommentar postad
Ånnej synd på kameran. Fiina härliga sköna foton på dig vid stranden. Du ska absolut gå vidare med dina cafédrömmar!
Stor kram!
Lisa

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben