Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Slutet och början.

 
Semsesterslut och jag summerar en bra sommar. Annorlunda. Lärorik. Arbetssam. Passionerad. Söt. Varm. Ja...listan med ord och uttryck kan göras lång. Kanske värmen är det som satt sitt största signum över sommaren. Jag kommer minnas värmen i köket vid ugnen. Svettiga morgontimmar med brödkavel och bulldegar på träbänken. Gästernas letande efter skugga under parasollen. Vissnande grädde. Chokladplattor som mjuknade innan de ens hamnat på en väntande schwarzwald. Sådan saker. Men också glädjen över att få ha varit med om att starta ett cafe. Det vackraste lilla trädgårdscafe. Att ha fångat en dröm. 
 
Denna sista semestervecka har ägnats åt vila. Mycket hav. Mycket brygga. Sköna stunder vid milsvid horisont.
Och jag påminns om att vila och återhämtning är nog så viktigt. Kraften och lusten inför det som kommer börjar spira igen någonstans i allt energilösa och jag har njutit hejdlöst över att bara få vara istället för att göra. Producera. Serva.
 
 
 
 
 
Helgen har jag spenderat med Emma. Min äldsta, numera vuxen - hur konstigt det än känns. Påtagligheten är i alla fall stor när vi packar ihop, monterar ner, skruvar sönder och lastar in ett litet bohag i bilen till egna första lyan.  En märklig, lite vemodig känsla men det är svårt att inte ryckas med i hennes glädje över allt som det för med sig att sätta eget bo. Jag kommer ju så väl ihåg....
Och hon kommer klara sig galant denna tjej. Det har hon gjort länge -  tänker jag när jag tappar skrivbordskivan i asfalten och hör en tyst suckning någonstans över axelpartiet. 
 
Lite söndag kvar och jag ska ta nästa man i skaran till Telenorbutiken. En mobil har gått sönder och måste ersättas med en ny. Suck...dessa tekniska prylar. Hur skulle man klara sig utan? Nej...valet av söndagsaktivitet känns gansk givet.
 
Ha en fortsatt fin söndag!
 
Kram Cecce
 
 
 

 
 
 
 
Kommentar postad
Fantastiska foton,text &...Tänk att ha Fångat sin drööm - Underbart/Kram
Kommentar postad
Så roligt att få följa din sommar och café/maria
Kommentar postad
Önskar dig en fin start på din vecka. Kram Anette
Kommentar postad
Har ju följt dig/Er i ert trädgårdscafe i sommar till och från, verkligen inspirerande att se hur du förverkligat drömmen, och hade det inte varit så långt bort hade jag varit en given gäst. Glädjer mig att du även hunnit med en veckas vila på bryggan, man behöver även koppla av.... Ha det fint! KRAM
Kommentar postad
Ser ut som du haft en bra sommar. Men min sommar fortsätter. Jag har två veckor kvar av min semester :)
Kram!
Kommentar postad
Det är en vemodig men skön känsla när man märker att barnen klarar sig själva blir stora o att det de fått med sig hemifrån bär dem vidare i livet :-)

Förstår att du behövt ladda batterierna efter denna fantastiska cafesommar :-)
Ha en fin kväll!
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben