Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Tacksamhetstänk och annat njutbart.

 
En helg går så snabbt konstaterar jag så här tio i nio på söndagskvällen. Jag dricker te och väntar på att torktumlaren ska jobba färdigt så jag kan gå de där femtio meterna ner till tvättstugan. Det sista göromålet denna söndag. Barnen, de två yngsta har kommit hem igen från sin pappahelg och allt är som det brukar. Någon dribblar med en fotboll i hallen tills jag får nog och hör mig själv uttala lite trött de vanliga orden: Inte nu, Tänk på grannarna. Dribbla får du göra ute. Ynglingen lommar iväg, trött suckande. Ja ja ja...Någon slår med luckorna i köket i jakten på något ätbart då suget efter sött sätter in framåt klockan tjugoett. Någon har redan hoppar i säng efter ett ständigt tjat om måndag och vardag och vikten av sömn. Borta är det tysta. Huset sjuder av liv. Och jag är tacksam. Tacksam för varenda unge. Tacksam över en vilsam helg. Tacksam...över att jag har ett jobb som väntar. Lite tacksamhetstänk motar bort det söndagsmotiga.(Ja...annars också)  Prova, ska du se!
 
 
Nu var det inte det jag skulle skriva om, var det tänkt. Jag hoppar två steg tillbaka, till den där härliga fredagen ni vet. Med Charlotte och Åke, med dottern, shoppingturer och fikabesök och fika igen. Skönt flanerande i Malmö med skratt och prat och en massa godsaker.
 
 
 
Charlotte hade varit hos frissan och klippt av sitt långa, yviga, makalösa hår. Modigt. Ursnyggt.
 
 
 
 
Vi mumsade på surdegsbullar, kardemummabullar och festivalbakelse!
 
 
 
En och annan påse med diverse fynd kånkades runt längs kullerstensgatorna. Lite får man unna sig efter en hel sommars slit och fläng.
 
 

 
 
 
 
En grön och något nyttigare variant smoothie intogs medan regnet skvalade på ett nytt café som dotterna tog mig till efter det att hon slutat sitt arbete på advokatbyrån och jag kramat mina vänner hejdå.
 
 
 
 
 
Hon är fin. Min stora. Den bästa tjugoåringen som finns.
 
 
 

Och här sitter jag och smuttar på allt det grön-goda. Njuter av att vara här. Nu. Då. En stunds respit med den jag håller kär, innan vi tågade ut i vimlet igen.
Tur det snart är fredag igen. Älskar känna doften av helg, vardagsstress och inrutade steg. Men vem gör inte det?
 
Nu ska jag stänga ner den här datorn. Tvätten väntar, en måndag väntar runt hörnet och jag ska snart sälla mig till  dun och kuddar. Tacksam för det med.
 
 
Kommentar postad
Godmorgon och se till att du har en bra vecka
Kommentar postad
Åh du skriver så fint vännen! Och jag ska försöka bli lite mer tacksam, du fick mig att tänka till! <3 Jag håller med om att hon är fin din stora tjej! Du ska vara stolt över alla dina fina barn! KRAM
Kommentar postad
Wow, vad bra Charlotte passade i den korta frisyren.. skitsnyggt..!!
Det får du hälsa till henne..

Härligt roligt med shopping.. *me like*

Kramen Annelie

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben