Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Tårttips och sju minuter räcker.

 
Dagens tips: Almondy Rasperry & Salty Liquorice moussetårta! Har ni smakat? För oss som gillar saltlakrits och tårta är denna en dröm. Och när man inte orkar eller har tid att baka själv är Almondys tårtor ett bra alternativ. Jag fick möjlighet att smaka denna Rasperry & Salty moussetårta i tidigt i somras då vi på jobbet firade in vårt sommarlov. Vi fem slukade härligheten i ett nafs och njöt av ett stundande lov med munnen full med hallonmousse, mandelkaka och mjuk lakrits. Inte dumt alls!!
 
 
Dessutom är den glutenfri, vilket passar oss utmärkt då en av oss är glutenallergiker. Alltid trevligt när alla kan njuta av samma sak.
 
 
 
Idag känns sommarlovet något avlägset. Teminen är igångsparkad och väderläget påminner mera om höst än sommar.
Men tanke på gårdagens inlägg om förbättringar är jag både stolt och glad över att ha  återinstallerat en vana att börja morgonen med min sju-minuters träning (ladda hem appen 7-minutes - superbra när man vill träna kort men intensivt). Jag slarvade i somras och kom av mig helt i morgonfysiken. Det är ju så - små dagliga försummelser räcker för att halka tillbaka. Men skam den som ger sig. De senaste två veckorna har jag tagit tag i mig själv och nu börjar vanan att stiga upp lite tidigare för att hinna med sju minuter av fysisk aktivitet. Ett bra sätt att börja dagen. Prova!
 
Man tror kanske inte att sju minuter skulle spela så stor roll i sammanhanget. Men några minuter varje dag blir i slutändan ganska mycket. Det är dropparna som gör havet sägs det. Och. Jag blir piggare, starkare och förberedd inför dagen som kommer. Bra vanor alltså. Mer av det!
 
Nu ska jag väcka en liten åtta-åring, käka äggröra och bege mig iväg till fritids och arbete. Hoppas ni alla får en fin dag!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Den har jag inte testat, ser god ut. Du är flitigt tycker jag. Kram Anette
Y
Kommentar postad
På översta bilden ser den faktiskt ganska giftig ut!!! Men....det blir bättre o bättre!
Är jag elak nu?? Nää! Ärlig!! Kram i sommarvärmen!!
Kommentar postad
Åh skulle jag kunna få receptet på kakan försöker hitta nya favoriter till familjen nu när ena sonen blivit gluten allergiker också samt är mjölkprotein allergiker sedan innan.
Svar: Hej Louise!
Menar du Almondytårtan? Den har jag inte bakat själv. Du hittar Almondys tårtor i frysdisken i din matbutik. Finns i välsorterade matbutiker….köpte min på Ica:-)

Kram Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben