Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Jullov, lakritssill och flyttkartonger!

 
Sitter här i lördagsmorgonen vid köksbordet. Dricker kaffe, Äter ostsmörgås. Luktar hyacint och lägger upp bilder från gårdagen. Jag spenderade hela fredagen hemma hos Lisbeth tillsammans med mina kollegor i en glöggfryntlig julstämning. Terminen har nått sitt slut och nu blickar vi framåt mot ett välförtjjänt jullov. Det ska bli riktigt skönt.
 
Lisbeth bjöd på fantastiska köttbullar och  sillanrättningar. Jajamen...Lisbeth kan det här med sill och hade till och med gjort en lakritskryddad variant. Jag som normalt sett inte äter sill lät mig väl smaka. Lakrits förhöjer nämligen det mesta, om ni inte redan visste det. Själv hade jag bakat tre sorters bröd, en saffranscheesecake och salmiakkola som Anders slog in i brunt papper mellan glöggskålandet, En avslappnad sfär slog fäste i kropp och sinne medan tredje rundan runt julmaten fick magen att ställa sig i fyra hörn.
Vilket bra avslut, även om kollegans nya arbetsplats  tillika min sons gymnasieskola bombhotats under morgonen och tvingats inställa all form av julavslutande.  Nu kan julen komma. Nåja, det var kanske att ta i. Ingen julklapp har nämligen inhandlats och en hel del andra julförberedelser återstår. Men ändå. Jul lär det bli.
 
 
 Anders goda glögg!
 
 
Lakritssill!
 
 Salmiakkola!
 
 
 Katten kikar in. Och jag är avundsjuk på Lisbeths stora svarta flygel...
 
 Lisbeth och julskinkan.
 
 
 
 Hela sköna gänget. Bästa kollegorna!
 
 
Nu laddas det för flytt. Inte för min del men för Emma, min äldsta, som ska flytta hem sina pinaler från lägenheten i Lund. Under julhelgen är planen att hon ska ut i världen och resa runt med en väninna för att sedan bosätta sig i Tyskland under nästa termin. Kul för henne. Tråkigare för oss som inte får njuta av hennes närvaro förrän till sommaren. Nåja....det ska nog gå bra.
 
Således ska jag tillbringa lördagen bland flyttkartonger, bilsläp och städattiraljer. 
Julklapparna får vänta en dag till. Inget konstigt med det. Att stressa upp sig tjänar ingenting till och egentligen är det väl det julen handlar om. Inte det man gör utan allt det man INTE gör. 
 
Så. Njut av dagen och ta det med ro, 
Det blir jul ändå.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Uj, det är jobbigt när barnen ger sig ut i världen även om man vill att de ska prova sina vingar. Saknaden är stor när de är borta, man känner sig så hjälplös på hemmaplan även om man vet att de har det bra.

God Jul till dig!

KRAM
Kommentar postad
Oj, vilket äventyr!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben