Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bakar havrekakor med choklad och nougat!

 
Blev akut sugen på att baka i morse mellan snytpappershämtning och steknandet av amerikanska pannkakor vid lunch. Ja, vad ska man annars göra en sportlovsonsdag med en febrerhostig Lillan, utan möjlighet till vare sig Leos Lekland (buuuhuuu) och kompislek.
Nåja. Det går ingen nöd på någon av oss. Tillfälle till återhämtning. Vila. Och så bakning så klart.
 
Satt och bläddrade i bakböcker och bakbloggar och fastnade för havrekakor signerade Johan Söderberg (känd som bland annat jurymedlem i Hela Sverige Bakar)
Jag lade till lite dekorering med mörk choklad och nougat då jag hade lite över i skåpen. 
Havre och choklad/nougat är en utmärkt kombination. Dessutom blir det vackert och Lillan fick spritsuppdrag med Lekues lilla Decomax.
 
 
 
 
 
Ett bra bakverktyg att ha tillhands när man ska spritsa smått.
 
 
 
 
Tulpanerna jag fick i måndags när jag anlände från Stockholm lyser vackert på köksbordet när vårsolen letar sig in genom oputsade fönsterglas.
 
 
 
Och sen blev det kaffe, saft och kaka! Spröda och goda havrekakor piggar upp i förkylningsdimman!
 
Här kommer receptet:
 
Havrekakor med choklad/nougat
 
200 g smör, rumstempererat 
2 dl strösocker 
6 dl havregryn 
3 dl vetemjöl 
1 tsk hjorthornssalt
75-100 g smält choklad/nougat
 
 Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker
Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg.
Rulla ut degen och dela den i 40 bitar.
Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på smörpapper på en plåt
Tryck till kakorna med en gaffel.
 Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-12 minuter.
När kakorna svalnat ringla lite smält choklad/nougat över kakorna
 
 
Enjoy!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Åh, vad jag blev kaksugen :) kram Diana
Kommentar postad
Mums vad gott det ser ut. Men allt ser ju gott ut det du gör.
Ser att du haft det fantastiskt bra i Stockholm.
Kram!
Kommentar postad
Vilken mysig dag trots förkylningar & kakorna de ser supergoda ut :-)

Kram