Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mjölk, kakor och passion.

 
Doppar nybakade chokladkakor i iskall mjölk. Det är sådant man kan ägna sig åt en torsdagskväll efter en dag då man sprungit in och ut och hit och dit genom en kylslagen och gråskalig vinterdag.
Aktiviteterna har avlöst varandra i en sinande ström. Bussåkning, arbete, promenad på sliriga stadsgator, bussåkning igen, frisörbesök, hämtningar, lämningar, handbollsträning och lite annat däremellan,
 
Det är sådana dagar jag längtar extra mycket efter att få ställa mig i köket och baka. Trots att det går emot alla rutiner, sunda matvanor och sovtider,
 
Sonen suckar förnöjt och superlativen haglar. Mjölk. Kakor. Kvällsro.
Livet ska vara gott att leva.
 
 
Och så har jag suttit och läst och inspirerats av denne man: Sebastien Boduet. Den franske surdegsbagaren som vet vad han pratar om. Som vet vad ett hantverk är. Som har bröd som sin passion. Som inte kompromissar med mat-eller bakhållning. Som säger att en surdeg ska lukta som ett vetefält. och som syns i TV-rutan då och då.
 
Blir alltid hänförd av folk som drivs av sin passion. Kunnigt, arbetsamt folk som inte ger upp utan står och faller med sin dröm. Det är otroligt inspirerande. Tilldragande för att vara exakt.
 
 
 
 
 
Nåja.
Nu är det dags att äta upp den sista kakan för i kväll. I morgon är det fredag och jag ska baka semlor för första gången i år.
 
Längtar.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Ja vissa kakor är helt sagolika tillsammans med mjölk. Bla choklad och janelbullar.
Visst är det som du säger om människor med driv och kynskap. Jag har alltid önskat mig specialistkunskap. En vacker dag ;)
Kram
Kommentar postad
Tänkte också baka semlor i helgen :) kram Diana
Kommentar postad
Men mums så gott det ser ut! Önskar dig en superfin fredag finaste! KRAM
Kommentar postad
Ooh, semlor. Det har jag gjort en endaste gång själv. Kanske skulleeee.. :)
Trevlig fredag på dig!
/Lisa
Kommentar postad
Jag förstår att barnen uppskattar när du bakar:-) Kakor är gott, inte tu tal om saken!

Kram
Kommentar postad
chokladkakorna ser riktigt smarriga ut :-)

Så det är dags att baka semlor... gott :-)
Ha en fin fredag!
kram