Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Färska jordgubbar, uppiggande omtanke och en hel del kakor.

 
Varje morgon när jag kommer in i köket vid 6.30-tiden har Charlotte gjort mig en sådan här. En jordgubbssmoothie! Ett bra sätt att börja dagen på. Färska jordgubbar och uppiggande omtanke.
 
 
 
Sen sätter vi igång och bakar. Ofta har Charlotte redan varit i farten en halvtimme och hunnit sätta både bröddeg och bulldeg. Denna morgonpigga varelse. Jag ligger ständigt ett steg efter...haha!
Bilden är gårdagens cheesecake som är ett av de bakverk vi har strykande åtgång på, och här i färd med att transporteras från köket ner till cafeet. Det blir mycket spring här emellan må ni tro. 
 
 
 
Provade även i går att göra en banana toffeepie. En pajdeg som fylls med grädde, kola (karamelliserad mjölk), banan och krossad daim. Ska skriva ner receptet till er när jag får tid.
Vissa bakverk har vi som standardsortiment men däremellan varierar utbudet. Det är ju det som är tjusningen tycker jag. Den där kreativiteten och lusten att prova nytt kan jag bara inte leva utan. 
 
 
Till sist en bild på mig och Charlotte. Cafeklänningarna har bytts ut, kvällen till ära. Det är festligheter i stan denna helgen och vi passade på att ta en kväll ledigt. Här står vi utanför cafeet på väg ner från kullerstensbacken ner mot hamnen för att möta våra vänner i den ljumma kvällen.
 
Men nu hörrni är det lördag och jag måste packa ihop mina pinaler och bege mig till köket. Ser ut till att bli en fin sommardag vilket innebär en hel del fikagäster i trädgården. 
 
Önskar er alla en fin lördag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Men hallå finisar! :)
Det var så synd att ni inte hade öppet när vi anlände till Oskarshamn med Gotlandsbåten för några veckor sedan. Men vem vet, vi kanske tar en utflykt längre fram i sommar.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben