Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Inte för kladdigt och inte för löst men fortfarande gott!

 
Idag kom den här lilla damen till cafeet. En älskad dotter blev skjutsad de dryga trettio milen från Skåne till cafeet. Vi har inte setts på nio dagar, vilket är en ovanligt lång tidsrymd av åtskildhet för att vara oss. Men nu är hon här och förklädet åkte på...haha. Kommande vecka har vi alltså en extra liten hjälpreda. Och det kan behövas! Vi har mer fikagäster än vi någonsin kunnat drömma om och all hjälp, liten som stor är välkommen.
 
 
Igår slog vi besöksrekord och det mesta i bakväg fick fyllas på. Höll på att baka till 23.30 under gårdagskvällen och i morse var kakfaten fyllda igen. Idag stod bland annat  rabarberkaka, hallonmuffins, choklad och lakritstårta och en hel del andra godsaker redo att förtäras i strålande söndagssolsken!
 
 
Har justerat receptet på banana toffeepie en aning så att den ska bli mer lätthanterlig att skära upp och att servera. Det krävs ett lite annorlunda tankesätt i en cafeverkasmhet än när man bakar hemma. Kakorna och bakverken måste kunna skäras snyggt - inte för kladdigt och inte för löst, men fortfarande gott. 
 
 
 Rabarberkaka med crumble.
 
 
Chokladkaka med lakrits och körsbär.
 
 
 
Ett glatt gäng fikasuget folk! Tack Julia för all hjälp med servering och tillagning av smörgåsar under helgen. Kom snart tillbaks!!
 
 
Dagens muffins: Hallonmuffins med vit choklad och valnötter toppade med vispgrädde!
 
 
Två små bitar rabarberkaka och choklad/ lakritskaka. Jag måste alltid provsmaka kakorna jag bakar innan jag sätter ut dem i serveringsdisken. Kan omöjligt servera något som jag inte vet smakar gott. Som ni förstår blir det en hel del bakverk som tar vägen via munnen denna sommar. Hm...kommer säkert rulla hela vägen hem till skåne i augusti men det får det minsann vara värt.
 
I morgon har vi vilodag och cafeet är stängt. Det har varit en intensiv första vecka så det ska bli skönt med ett något lugnare tempo även om jag tröttheten till trots redan längtar till tisdag.
 
Nu ska jag göra min dotter sällskap in i den ljuva sömnen. Hörs i morgon!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Så roligt att det går så bra för er på caféet :-)
Kan tänka mig att det blev kramkalas när lilalullam kom på besök
Skönt m en ledig dag, mys med den yngsta o baka godsaker :-) blir ju perfekt att ha serveringsjälp av en sån fin tjej i veckan :-)
Kram ❤️
Kommentar postad
Vilken duktig tjej du har. Klart man måste provsmaka..... Ha en skön ledig dag. Kram Anette
Annalena Ryytty
Kommentar postad
Så härligt att din dotter är på besök...och jag kan tänka mig att hon gör ett strålande jobb =) ! Ha en skön dag tillsammans!
Kommentar postad
Mmm mums vilka bakelser :)
Kommentar postad
Men sötaste lilloppan då! Vad go hon är, hjälper mamma på cafét.
Hallonmuffinsen såg tokgoka ut ju :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben