Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man blir ordinerad vila och vätskeersättning.

 
Kvällarna är helt magiska.
 
Igår cyklade jag och Charlotte längs vägar och hav för att sätta upp inbjudningar till cafeet. Någon har nämligen snott våra skyltar och vi tyckte det kändes som en bra ide att göra lite extra reklam inför den sista vecka av trädgårdscafe vi nu går in i. Så skönt att susa i väg på cykel i sommarkvällen när värmen är det närmaste tropisk, solen står lågt och fartvinden ger svalka längs sommarvarm hud.
 
 
Staden, den vackra, sjuder av liv längs hamn och vattendrag. Det är festival i stan och ingen tycks sitta inomhus. Musiken ljuder in genom mitt öppna fönster här i gula huset långt in på småtimmarna och det är svårt att komma i säng trots att sömnen är välbehövlig. Men vem vill liksom sova bort det ljusa, varma och underbara den korta tid vi har på året för sommar och uteliv?
 
 
 
 
 
 Igår vaknade jag med huvudvärk from hell och när jag entrade köksdörren hos Charlotte föll jag i det närmaste i hop i en oformlig liten hög. Inga krafter tycktes finnas till vare sig citronmarängpajsbak eller något som liknade vaniljsås. Sysslor jag annars tar mig an under de tidiga morgontimmar vi har till förberedelse. Vilken tur att man har en sjuksköterskevän som ringer och ordinerar vila och vätskeersättning och skickar sin dotter, tillika arbetande på cafeet, för att köpa Resorb. Nåja, efter sömn och meicinering stod jag åter på benen och kunde, om något vimmelkantig, utföra både bananatoffeepaj, blåbärspaj och marängbakelser. Att stå och baka i ett varmt kök när temperaturen utomhus reser sig mot trettiogradersstrecket kräver vatten. Massor av vatten.
Glöm inte det vänner - drick, drick och åter drick i värmen!
 
 
Nåja, allt löste sig till slut och i trädgården fanns helt plötsligt trevligt folk, med hälsningar från vänner jag inte träffat på länge och som efter en pratstund visade sig dela samma historia som jag med folkhögskole-och musikhögskoletid i bagaget. Trevligt!
 
 
 
 
Som sagt. Går nu in i sista veckan cafeverksamhet. En känsla av saknad börjar redan infinna sig. Tänker att jag ska ta tillvara varenda minut av trädgårdssorl, kaffekoppsklirr och kanelbullsdoftande kök. 
 
Vad mer?
 
Tid för fredag och nya tag. Har bakat ett nytt recept på citronmoussetårta på choklad/lakritsbotten jag hoppas kunna dela med mig receptet på senare. Men nu: Mot kök, ugn och en väntande Charlotte!
 
Jo förresten. En sak till.
 
Jag har blivit nominerad till Veckans blogg på Besökstoppen. Kul! Vill ni, så blir jag superglad om ni vill lägga en röst här. Bara ett klick på Kakor och Drömmar i högermenyn så är det klart. Tack!
 
Ha det gott i sommarvärmen!
 
Kram Cecce
 
 
Kenneth
Kommentar postad
oj har du bara cafet över sommaren alltså
Kommentar postad
Kommer självklart att rösta! Varje dag!
Men du, ta hand om dig nu och drick mycket vatten precis som du säger. Har en pet-flaska här på skrivbordet när jag jobbar.
Stor kram
Lisa
(p.s, har ni inte öppet i augusti?, då kan jag nog inte dyka upp i sommar,..snyft!)
Ville så gärna.
Svar: Hej!
Tack snälla för rösten på mig:-) Värmer! Vi har tyvärr inte öppet i augusti. Stänger på torsdag en 31:e juli men kommer säkert ha lite öppet i december och även nästa sommar:-) Hade varit kul att ses då om inte förr:-) Vad gäller maskar och annat i hallon och andra bär har jag inget bra tips…Har nog haft lite tur i sommar för de bären jag använt har varit maskfria:-)

Må så gott!

Kram cecce
cecce
Kommentar postad
Så fantastiskt vackert & mysigt ...
Klart jag röstar vännen :)

/Kram innan jag går ner till stranden
Svar: Åh, tack!!
Ha en riktigt fin dag!

Kram Cecce
cecce
Kommentar postad
Nu har jag röstat!

Ja, hjälp vad varmt vi har, nästan så man längtar efter liiiite svalare....

Må så gott!

Svar: Tack snälla Anna!!
Hoppas du har det bra i sommarvärmen och att lite svalare vindar blåser på dig idag:-)

Kram Cecce
cecce
Kommentar postad
Jag trodde jag var ensam om att dricka vätskeersättning, man pratar bara om de gamla som behöver det och nu hör jag att det är många med mig som behöver det. Efter några riktigt varma dagar i köket, läs 30 grader och mycket att göra fick helt plötsligt bara kräkas och magen var riktigt orolig. Åkte hem sov, sprang på toa och drack en massa. Nu två dagar efteråt är magen fortfarande inte bra, jag är trött i h dåsig så jag åkte till Apoteket och köpte vätskeersättning. Hoppas hoppas 😊 Givetvis har jag röstat på dig också vännen. Kram kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben