Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man offrar en timmes sovtid.

 
Nybryggt kaffe. Tystnad. Gryningstimma. Jag knaprar fröknäckebröd med ost, redigerar bilder, tänker på dagen som ligger framför och samlar kraft. Jag offrar gärna en timmes sovtid, även om vi redan är uppe långt innan resten av världen vaknat, för att få den här tiden av ensamhet och ihopsamlande av mig själv. Särskilt nu,då dagen är fylld från början till slut med att hålla cafe, tillgänglighet, socialt frotterande med både känt och okänt. Jag behöver min egentid. Funkar liksom inte annars.
 
Så. Jag sörplar dagens första kaffetår ur sextiotalskoppen med snirkliga bruna blommor, blickar ut på vajande lövverk och funderar på vilken ordning jag ska ta tag i morgonbaket. Kanske är det vaniljsåsen som ska kokas först för att få tiden för avsvalning att räcka till? Eller är det vaniljkrämen till marängtårtan? Kanske båda. Sen ska jag grädda pajskal och fylla med dels citronkräm till citronmarängpajen och dels vinbär som jag repade under ledighetsdagen igår. Har hittat ett nytt recept på vinbärspaj som jag helt sonika måste testa. 
Viktiga saker alltså. Kräver sin skärpa. Förberedelse. Egentid i gryningen.
 
 
 
 
 
Ledighetsdagen i går spenderades med Lisbeth och Lisbeths fina svärmor. Det vandrades på stan, shoppades turkosa fat och nya skor till Lillan. Vi gick längs hamn och båtar och åt den godaste lax med salta pommes och skylde oss från regnskurar och blöt asfalt.
På kvällen bänkade  vi oss vid vit linneduk och levande ljus kring runda bordet på restaurangen vid hörnet av torget och skålade för skåne och småland, vänskap och gemenskap. En skön avslutning på en ledig dag som ledighet till trots innebar sopavlämning på soptippen, storhandling, bakande av tre bröd, fyra morotskakor, en blåbär- och hallonpaj och en choklad/lakritstårta medan Charlotte var inne och jobbade med sitt "vanliga" jobb hela dagen och ändå hann med att göra både smörgåstårta och jordgubbssaft. Haha...helt galet. Well done! 
 
Jo och minsann. Jag behöver sörpla morgonkaffe och ta lite sats. Nu börjar en ny cafevecka. Förhoppningsvis får vi rätt på den där kyldisken framåt onsdag och allt kan återgå till ordningen.
Hoppas på det.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben