Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Recept på glutenfri chokladtårta med körsbär och lakrits.

 
Idag håller vårt lilla trädgårdscafe stängt. Jag är uppe tidigt ledigheten till trots. Så svårt att sova när solen sticker en i ögonen redan kring ett tidigt klockan fem och vem vill egentligen sova när det är sommar och sol och man har en hel ledighetsdag framför sig att spendera? Så. Jag dricker mitt kaffe och knaprar fröknäcke med ost och lever fortfarande på efterdyningarna från en helmysig kväll hemma hos Christina med mina vänner här i Oskarshamn. Mycket god mat och dryck i sommarkvällen vid poolen och det stora fina huset. Great!
 
Här ska ni få receptet på den glutenfria körsbärstårta jag bakade i förgår. En underbart chokladig skapelse med köksbärssylt/marmelad. Jag använde lite lakrits som jag rörde ner bland körsbärsmarmeladen. Sätter lite extra krydda och smak men det gör man som man vill.
 
Receptet har jag hittat i en app - Cook and Bake - värd att ladda ner om man är intresserad av glutenfria alternativ.
 
Körsbärstårta
 
1 tårta= 12 personer
 
Botten
300 g finhackad mörk choklad
200 g smör
110 g maizena
180 g socker
4 ägg
2 msk bakpulver
smör och kakao till formen
 
Fyllning:
200 g körsbärsmarmelad
rålakritspulver/granulat efter smak (jag använde några teskedar)
4 dl vispgrädde
ca 20 körsbär
 
1. Smörj tre formar med smör och beströ dem med kakao.
2. Smält smöret och rör ner chokladen så att den smälter.
3. Blanda ihop maizena, socker, ägg och bakpulver till en smet. Rör försiktigt ner chokladblandningen.
4. Häll smeten i 3 formar (jag använde formar med diametern 20 cm) och grädda i ugn på 175 grader i 30 minuter. (Jag gräddade mina i ca 20 minuter. Känn med en sticka när kakan är torr. Gräddningstiden beror på vilka mått du använder på bakformarna).
5.Vispa grädden. Blanda med körsbärsmarmelad.
6. Bred körsbärsmarmelad och lite vispgrädde över två bottnar.
7. Lägg ihop bottnarna och avsluta med en botten, utan något på.
8. Täck tårtan med ett lager vispgrädde, spar lite till spritsning. Spritsa toppar med en rund tyll uppe på tårtan och toppa varje liten klick med ett körbär!
 
 
 
Nu vänner ska jag börja förbereda mig för ledigheten. Först ska här storhandas innan vi sticker ner till havet för att få lite sol på våra numera bleka kroppar. Känns välbehövligt efter dagar med inomhusarbete och cafegöra.
Hoppas ni alla får en fin måndag vare sig ni fortfarande har semester eller om ni börjat jobba igen.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Så fin tårta & säkert ljuvligt god...
Ha det riktigt skönt nere vid havet fina du - Här blir det Hjosand mellan tårna även ida' hihi

/Kram
Kommentar postad
wow, ser så god ut! Och du sen då, fining :)
Lisa

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben