Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Varmaste platsen i småland.

 
Bakade den här choklad och hallonpajen  (tryck på rosafärgade länken så kommer ni till receptet) igår. Eller rättare sagt jag gjorde två när jag ändå var igång. Vi har utarbetat ett standardutbud här på cafeet med sådana bakver som vi märkt går hem på kakfaten, men jag försöker baka något nytt varje dag. Dels för att det blir roligare att baka och ger kreativiteten näring i köket, dels för att jag vill att gästerna inte ska mötas av samma kakor och bakverk när de kommer hit. Vi har ju en hel del "stammisar" som återvänder hit i veckorna.
 
För att få cafeverksamheten att gå runt har vi två extra personal, trevliga tjejer som sommarjobbar här. Charlotte står för det mesta vid kyldisken i cafeet och jag bakar i köket. Det tycks numera som den mest effektiva lösningen. I går bakade jag hallon-och blåbärspaj, chokladtårta, cheesecake, tårtbottnar, bröd, chokladbollar och hallonpajer, vniljsås och vispade minst två liter grädde!! Härligt att få syssla med det man tycker är det roligaste som finns hela dagarna även om köksregionen är den varmaste platsen i småland dessa strålande sommardagar. Ha ha...jag kommer va blekast i stan när denna sommar är slut efter att ha tillbringat sommaren i ett kök. Men. Jag älskar varje minut.
 
 
 
Bara älskar denna plats vid husväggen! skuggig och skön för cafegästerna.
 
 
 
Och så en bild från gårdagskvällen då vi gick hem genom stan efter en trevlig kväll, sittandes på Terassen med havet som bakgrundstavla. Vi åt grillbuffe tills det sprutade ur öronen och gick hem till Charlotte och Åke för fortsatt mysigt umgänge. Vilka underbara vänner jag har! 
 
 
Nu är det torsdag. Ny spännande dag väntar!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Sååå underbart go´ du & ...Jag skulle gärna sitta där på den finaste soffan & njuta av ditt bakverk :)

Nu blir det Hjosand mellan tårna hihi
/Kram
Kommentar postad
Vad bra ni har det :-)
Mysigt ställe!!
Kram
Kommentar postad
Pajen ser fantastiskt god ut!

Ja, nu är det hett ute!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben