Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Banankakor med kardemumma och choklad.

 
Har nyss kommit tillbaka från en underbar kvällspromenad vid havet med bästa Kerstin. Ytterligare en fin och solig dag har passerat och kvällarna just nu är magiska. Ljumma och ljusa och sköna och vackra. Så dumt att inte ta till vara på då det trots allt är ganska kort tid vi kan njuta av långa, ljusa sommarkvällar.
 
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Är inte så förtjust i banankaka i vanliga fall men denna kaka är en av Charlottes paradkakor på vårt trädgårdscafé och uppskattad bland gästerna så jag var tvungen att prova baka den. En god och len mördegskaka med banan i mitten.  Både en och två kakaor slank ner på direkten kan jag låta meddela.
Charlotte dekorerar sina kakor med glasyr men jag använde cholkad i stället.
 
 
 
Här är receptet om någon vill prova att baka:
 
4,5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
100 g smör
3 tsk bakpulver.
1 ägg
3 msk gräddmjölk
1,5 tsk kardemumma
2-3 bananer
 
Rör ihop alla ingerdienserna (förutom bananerna) till en deg.
Dela degen i två delar. Forma/rulla två längder av varje del, (sammanlagt fyra längder)
Lägg två längder på en plåt och platta till dem något. Skiva bananerna och lägg bananskivor ovanpå längderna (se ovanstående bilder). Ta de två resternade längderna och lägg ovanpå. Tryck till och nyp i hop kanterna.
Grädda i 175 grader tills längderna fått lite färg, ca 15 minuter. Dekorera med smält choklad eller glasyr (florsocker utrört med lite vatten) Låt svalna något innan du skär längderna i lagom stora bitar.
 
 
 
 
 På tal om café råder febril verksamhet bakom kulisserna. Telefonen går varm om kvällarna när jag och Charlotte planerar sommarens caféaktiviteter, storbak och annat praktiskt. Roliga saker är på gång - vad sägs om vernissage och musik? Tror det kan bli en del överraskningar för kommande sommardagar och gäster. Trevligt ska det bli hursomhelst. 
 
Nu ska här kollas tipsrader och fotbollsresultat. Är nämligen med i ett VM-tips och ligger förnärvarande inte helt tokigt till. I alla fall leder jag över mina arbetskamrater...haha. Och jag som egentligen inte är så insatt eller ens intresserad av fotboll. Nåja, bollen är rund och allt kan hända.
 
Trevlig kväll alla läsare som kikar in här!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
GLAD MIDSOMMAR ♥
Kram Helene.
Y
Kommentar postad
Skall absolut baka banankakorna! Ha det riktigt skönt och njut av ditt lov med café och trevligheter men först o främst Glad Midsommar!
Midsommarkramar!!!
Svar: Tack fina Yvonne!Detsamma till dig!!

Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben