Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bagarmorgon!!

 
 
Varje morgon börjar cafefolket vid sisådär sex och trettio. I alla fall denna Kristihimmelfärdshelg och troligen även i sommar. Då sätter vi degar och dricker kaffe! Hur trevligt som helst. En del bröd/bulldegar  kvällen innan som får jäsa över natten i förråd eller kylskåp. På så vis vinner vi tid på morgonen och kan börja utbakningen direkt.
 
Sen fyller Charlotte bullar med supergod laxröra och gör smörgåsar med parmaskinka och mozarella, samt några med ost och skinka. I sommar planerar jag även att göra glutenfritt bröd men har inte riktigt hunnit med det i helgen. Däremot kan man om man vill få glutenfria fröknäckebröd. De enklaste och nyttisgaste knäckebröden som finns!
 
 
 
Blev barnsligt förtjust över dessa nattjästa surdegsbullar med perfekt hålighet. Luftiga och lite sega på samma gång! Precis som surdegsbullar ska va!
 
 
Och så bakar Charlotte sockerbullar och jag kanelbullar. Sida vid sida i olika köksmaskiner och tävlar om vilken deg som jäser bäst. Vissa (nämner inga namn här) lägger till och med ut sin svulstiga deg på facebook för gillamarkeringar. Hm...fusk tycker jag.
 
 
Goda blir de i alla fall!
 
 
Om man vill kan man köpa med sig fröknäckebröd hem. Finns i olika varianter, bland annat med lakritskrydda! Supersmarrigt!
 
Så. Nu ska jag bege mig iväg i tidig lördagsmorgon till köket och Charlotte och se vad vi kan åstadkomma idag. Tror faktiskt jag ska börja med att baka maränger, eftersom vi har en hel del äggvita i kylen. Kom gärna in idag, ni som har möjlighet och smaka!
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
SÅ roligt att din dröm har blivit verklighet! Gläds med dig!! Tyvärr lite för långt för en fika annars hade vi nog varit stammisar!! Idag blir det en GRATTIS-kram!!
Svar: Tack Yvonne! Du får komma hem till mig och fika istället:-)
Kram!!
cecce
Kommentar postad
Mmmm...Här luktar det nybakat & gott hihi
/Kram
Kommentar postad
Men åååå vad gott! Hoppas ni hinner med någon paus också. Kram Anette
Rosen
Kommentar postad
Håller med Y. Det är för långt för en fika. Får försöka göra någon utflykt åt det hållet. Jag gläds med dej och följer din blogg. Grattis!!!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben