Chocolate Cookie Dough Brownie för den sötsugna!
De här alltså! Något utöver det vanliga för den söt- och chokladsugna. Och älskar man kakdeg är denna cookie dough brownie rena himmelriket. Blev bjuden på cookie dough brownies första gången hemma hos min äldsta dotter och sedan bakade jag dem till cafeet för någon helg sedan där de gjorde succe. Inte minst hos min kära kompanjon som åt okristligt många så fort tillfälle gavs...ha ha! Är så glad att det finns fler kakmonster än jag.
Kanske har ni ätit Ben & Jerry glass med cookie dough tidigare? Låter möjligen lite konstigt att använda ren kakdeg i glass och ovanpå bakverk men det är faktiskt gott. Nedan får ni receptet, som jag lånat från duktiga Manuela med bloggen Passion for Baking. Prova!
Cocolate Cookie Dough Brownie
400 g mörk choklad
280 g smör
350 g farinsocker
6 ägg
150 g vetemjöl
280 g smör
350 g farinsocker
6 ägg
150 g vetemjöl
Smält smöret tillsammans med halva mängden choklad. Sätt åt sidan så länge. Resten av chokladen hackas i mindre bitar. (Jag använde chokladknappar)
Lägg resten av ingredienserna, utom chokladen, i en bunke och blanda väl.
Blanda ner den smälta chokladen och tillsätt slutligen resten av chokladen som hackats i mindre bitar.
Häll smeten i en ugnssäker, bakpappersklädd form, storlek 20x30.
Grädda i 180 grader ca 35-40 minuter eller tills kakan stannat. Den ska kännas fast på ytan men ändå mjuk i mitten. Jag gräddade min brownie längre än vad receptet anger. Det beror lite på vilken ugn du har.
Lägg resten av ingredienserna, utom chokladen, i en bunke och blanda väl.
Blanda ner den smälta chokladen och tillsätt slutligen resten av chokladen som hackats i mindre bitar.
Häll smeten i en ugnssäker, bakpappersklädd form, storlek 20x30.
Grädda i 180 grader ca 35-40 minuter eller tills kakan stannat. Den ska kännas fast på ytan men ändå mjuk i mitten. Jag gräddade min brownie längre än vad receptet anger. Det beror lite på vilken ugn du har.
Låt brownien svalna.
170 g socker
150 g farinsocker
100 g mandelmjöl
100 g vetemjöl
200 g mini chokladknappar
2 tsk vaniljsocker
2 matskedar mjölk
Kakdeg, Chocolate Chip Cookie Dough:
170 g smör, rumstempererat170 g socker
150 g farinsocker
100 g mandelmjöl
100 g vetemjöl
200 g mini chokladknappar
2 tsk vaniljsocker
2 matskedar mjölk
Ta fram det du behöver. Kom ihåg att smöret ska vara rumsvarmt.
Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker till en fluffig smet.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker och sedan mandelmjöl och vetemjöl. Rör ihop och blanda väl.
Till sist blandar du i chokladknapparna med en slickepott och rör ihop till en smidig deg.
När degen är klar brer du ut kakdegen över den avsvalnade browniebotten.
Sätt in kakan i kylen i minst tre timmar.
Ta upp den färdiga cookie dough brownien ur formen och skär i lämligt stora rutor. Kakan är ganska mäktig så skär inte för stora bitar.
Enjoy!!
Kram Cecce
Fru Eriksson
Så gottit - Tack så ♡-ligt för Receptet/Kram fina du!
den ser riktig god ut.
Fråga ska ni ha öppet nått under jul o nyår ?
Fråga ska ni ha öppet nått under jul o nyår ?
Svar:
cecce
pia
Hej, ser jättegott ut😀Var har du köpt det fina kakfatet med fot och blå dekoration? Pris? Vill köpa😍
Mvh Pia
Mvh Pia
Svar:
cecce