Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Det är gott att va hos mormor.

 
 
 
Lämnar en lugn och skön söndag i föräldrahemmet bakom mig. Vinterdäcken är på plats och jag har åtnjutit god middag och fika tillsammans med föräldrar och mina två döttrar. Tonårspojkarna valde att stanna hemma på grund av arbete och andra göromål så det blev vi kvinnor, tjejer, flickor eller rättare sagt en blandning av dessa benämningar som körde de tio milen norrut ut på den skånska landsbygden.
 
Döttrarna hamnade efter potatis och lax på övervåningen där mormor förvarar allsköns prylar, eftertraktade för alla pysselsugna. Lillan fick lära sig att knyppla (inte det lättaste) och den äldre begravde sig i scrapbooking med julklappar i tankarna.
 
 
 
 
Sen blev det eftermiddagsfika  såsom det alltid blir hos mormor och morfar med skånsk spettkaka från bygdens nya café och bageri, Bakgården. Själv bidrog jag med gårdagens bakade saffransbullar och som kronan på verket mormors mandelmusslor med grädde och björnbärssylt. 
 
 
 
 
 
Så här ska en mandelmussla se ut!
 
 
 
 
Det är gott att vara hos mormor. 
 
Efter en dag som denna känner jag mig någorlunda redo för att anta en ny arbetsvecka. Adventstiden närmar sig och snart lyses det massiva novembermörkret upp av glimmande ljusslingor och adventsstjärnor och tillvaron bäddas in i grankvistar och pepparkaksdoft. Kanske är det just den här tiden som är bäst och mandelmusslorna är som godast Tiden innan julrusch och  julklappshets. Den vi försöker undvika men alltsom oftast hamnar i.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
trevligt att både få vila, äta gott o umgås
Kommentar postad
Härliga bilder! Och hoppas du får en bra vecka! <3 KRAM

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben