Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Det finns bara en slags framgång...

 
De bästa bilderna blir ofta dessa som är tagna lite i farten, i ögonblicket, när man inte helt är beredd eller medveten. Denna bilden togs när jag och Emma var ute på en promenad i blåsten vid havet. Om jag inte minns fel, ungefär för ett år sedan.
Mycket har hänt sedan dess. Emma har flyttat hemifrån. Jag har förverkligat en dröm och öppnat ett café. Och mycket annat. Tiden går fort och jag är glad för alla minnen i form av fotografier jag samlar på mig. Så här i slutet av året infinner sig alltid de där summeringstankarna. Vad hände? Hur blev det? Vart ska jag?
 
Frågor som tål att funderas på. Är på det hela ganska nöjd med mina prestationer så här långt in i 2014. Mycket har klarnat och jag känner mig tydligare. Rakare. Modigare. En utveckling i rätt riktining. Inför det nya året tänker jag fortsätta den inslagna vägen och förhoppningsvis utvecklas ännu mer, lära mig fler saker och utmana mig själv i de där rädslorna som står i vägen.
 
Hittade en talande mening i min almanacka idag. Längst ner på varje sida står ett ordspråk eller liknande - mer eller mindre matnyttiga och idag föll ögonen på det här:
 
Det finns bara en slags framgång - att kunna leva sitt liv på sitt eget sätt.
 
Tänker att det ligger mycket i det. I alla fall vill jag försöka eftersträva att leva mitt liv utifrån mina drömmar, mina värderingar och mina målsättningar. Inte utifrån andras förväntningar och tycke, eller vad samhället manar oss till, eller konventioner i största allmänhet. Kanske inte låter så värst märkvärdigt men det är svårare än vad man kan tro då det finns många parametrar (omgivning, miljö, självbild, sociala medier) som påverkar våra val och vårt sätt att förhålla oss och i värsta fall styr oss bort från det som är jag. Du. 
 
 
Så blev det en del djupa tankar och funderingar så här i onsdagskvällen. Egentligen hade jag tänkt berätta om att en bra liten onsdag har passerat med vanliga onsdagssysslor och vanliga vardagsbestyr. Och så har jag har varit med sonen hos en läkare som äntligen tog hans envisa och återkommande huvudvärk på allvar. Tid för MR och vidare undersökningar väntar och det ska bli skönt, inte minst för honom att få det utrett.
 
Må så gott!
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Det är bra man kan int eleva andras liv och hoppas det går bra med MR
Anonym
Kommentar postad
Så vacker du är på fotot :)
Kommentar postad
Fina du, en väldigt härlig bild tycker jag!
Kram
Lisa

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben