Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Några minuters träning varje dag blir över tid ganska mycket.

 
 
Här där jag bor har det blåst i det närmaste storm hela dagen. Grått, mörkt och allmänt ruggväder som inte lämpat sig för något utomhusgöra alls. Passar mig ganska bra då jag haft en ursäkt att stanna inomhus och springa runt med min nya kamera och fotografera allt som kommit i min väg. Ungefär så. Här får ni en glimt av soffan i vardagsrummet och hallen.
 
Har husomhelst njutit hejdlöst över tystnaden som blir när barnaskaran åker iväg och över söndagsledigheten som möjliggör den där vilan som jag så väl behöver,
 
 
 
Tog mig tiden att gå ner en stund i träningsrummet under eftermiddagen. Händer inte alltför ofta, men idag infann sig både tid och lust. Har man en passion för livets söta gäller det att balansera upp med fysisk aktivitet.
Jag har sedan januari månad avsatt sju minuter om dagen för träning med hjälp av appen 7-minutes. För mig har det varit ett alldeles ypperligt sätt att hålla igång kroppen. Sju minuter låter kanske inte så mycket, men några minuters träning varje dag blir över tid ganska mycket.
 
Tänker att vi gör det här med träning så stort och ibland oöverstigligt.  Man behöver inte åka iväg till gymmet och lägga timmar med vikter och maskiner eller springa en mil några gånger i veckan. Små dagliga aktiviteter och övningar ger över tid ganska stora resultat. För mig har det i alla fall fungerat bra. Det är bättre att göra fem armhävningar om dagen än att inte göra några alls. Faktum är att de där sju minuterna har med tiden blivit till femton eller tjugo. Jämför man muskelmassan jag har i dag mot för ett år sedan vid samma tid är skillnaden påtaglig. 
 
I morgon är det måndag igen. Ny vecka med nya utmaningar även om inga större utsvävingar från allt det vardagliga vanliga är inplanerade för min del. Går bra det med.
 
Hoppas ni alla går en fin måndag till mötes.
Nu ska jag sova.
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentar postad
Du är flitig....Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette
Kommentar postad
Hoppas du får en bra vecka! Kram <3
Kommentar postad
hur mycket förbränner du på 7 minuter?
Kommentar postad
Så sant, bätte några minuter än inget alls, så tänker jag med! :-) Å så skoj med ny kamera! Ångrar så att jag inte hade med min kameran då jag var i "ditt" Skåne, hade bara mobilen.... och kunde inte fånga det dimmiga, grå mystiska landskapet med trädalléerna och de knotiga emblade (?) träden. Så vackert! Såg aldrig havet, men gillade de öppna landskapen! Lämnar ett gäng kramar och önskar dig en fortsatt fin vecka! KRAM

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben