När man frestar med en Malteserscheesecake!
Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
2 påsar med maltesers
Topping:
200 gram mjölkchoklad (med daim-smak) Jag använde Marabous nya mjölkchoklad med saltade mandlar.
1/2 dl grädde
3 msk smör
Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor.
Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Tryck gärna upp kexen lite upp mot kantena.
Gör sedan tryffel-toppingen: Värm upp grädden och smöret tills det precis börjat kokat- ta av från plattan och rör ner chokladen tills allt smälter. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken.
Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och maltesers i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. När cheesecaken stelnat något, häll över tryffeltoppingen. (Jag hällde på min då den var fryst och strax innan servering.) Ta fram kakan minst en kvart innan servering.
Härligt med chokladpralinkurs i helgen,förstår att du ser fram emot den & längtar/Kram
Kram
Går den att göra några dagar i förväg eller blir det inge bra då?