Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När ursäkten heter regn.

 
 
Det är ganska mysigt med hösten tycker jag. Finns en massa fördelar. Man kan stå inne och baka en hel dag och ursäkta sig med att det regnar ute. Eller så kan man kura in sig i en nyköpt lila filt från Hemtex och kolla på bilder från en dag på Astrid Lindgrens värld och minnas och skratta tillsammans med den nu två år äldre dottern som förtjust planerar att åka dit igen. Eller strunta i en välbehövlig motionsrunda och gå till matbutiken i stället för att köpa mer daim än vad biskvierna kräver och lite småskyldigt mumsa i sig härligheten innan middagsmaten. Jamen, det är ju höst. Och det regnar.
 
Nåja. Det har inte regnat så förskräckligt mycket idag även om ovanstående göromål ursäktats med en och annan skur. Värre var det för någon vecka sedan då mina elever och arbetskollegor tillbringade en fredag i skogen i hällande regn. Lillan som hade studiedag var med och lyste upp det regngråa i rosa och grönt och hoppade i vattenpölarna. Det blir sällan roligare än man gör sig. Och det blev en hel del bra bilder.
 
 
 
 
 
Idag har den lilla dock lämnat det våta utomhus och istället karvat loss i en pumpa vid köksbordet. Dagens stoltaste unge deklarerade högtidligt att hon absolut ville jag skulle visa upp den på bloggen. Visst ör den fin?
 
 
 
 
Något annat halloweenpyssel lär det inte bli, då jag har fullt upp med att fylla kakburkar och frys inför att vi öppnar upp cafeet om någon vecka.
Vi kunde helt enkelt inte låta bli och eftersom det är kulturnatt i stan (Oskarshamn) passar vi på att stilla vår cafélängtan lite grand med att hålla öppet under helgen (7-9 nov). Så idag har jag bakat nio schwarzwaldbottnar och två satser mjölkchokladsnittar som nu ligger i frysen för vidare färd om någon vecka.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och åtnjuta skön sömn. Tre tonårsgrabbar har höstlov och därmed också vänt på dygnsrytmen, så den där tystnaden lär vänta ett slag. Men det gör inte så mycket när man har mera höstlov att vänta.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Den var verkligen jätte fin. Vad kul att ni ska öppna igen. Kram Anette
Kommentar postad
Ja det låter som bra ursäkter tycker jag :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben