Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Sött(?) pyssel inför halloween.

 
Halloween står för dörren. Här hemma märks det mest på LIllan som springer runt och provar sin nyinköpta hallowweenklänning och provar sminkutstyrslar, den ena värre än den andra. Och pratas det cupcakes som önskas bakas och dekoreras. Ett pyssel jag gärna hakar på. Vi får väl se hur det blir med det i år, då jag just nu är i färd med att baka inför caféöppningen den 7 november. Då är det nämligen Kulturnatt i Oskarshamn och vi håller cafeet öppet. Ni som bor i närheten - Kika gärna förbi!!
 
 
 
 
I stället visar jag denna moegon halloweenskapelser jag bakade föregående år. Ni som hängt med här inne ett tag känner säkert igen dem, men får här en uppdatering och förhoppningsvis lite tips på vad man ganska enkelt kan åstadkomma. 
Marängspöken är superlätta att göra. Gör vanliga maränger som du spritsar ut på en plåt och måla dit ögon med en hushållsfärgspenna eller något annat som går att äta.
 
Spindlarna är vanliga chokladbollar som doppats i choklad. Innan chokladen stelnat sätter du på ben, som du klipper till av lakritssnören. Lite pilligt men det går. Ögon går numera att köpa färgigt såg jag när jag senast var inne på Panduro Hoppy. Annars går det bra att göra ögon med kristyr när chokladen stelnat.
 
 
 
 
 
Ett annat tips är att dekorera sin favoritchokladkaka med orangefärgad glasyr. Om man vill göra dekorationer till kakor och cupcakes finns färgad sugerpaste att köpa på bland annat Panduro Hobby. Annars kan man använda marsipan som man färgar med hushållsfärg.
 
 
 
 
 
Som sagt. Cupcakes är tacksamt halloweenpyssel. På bilderna ser ni cupcakes jag gjorde med mina elever för något år sedan. Till figurerna använde vi sugerpaste som vi färgade med pastafärg och formade till späken, pumpor, häxhattar och spindlar. Ett kul pyssel för både barn, ungdomar och vuxna.
 
 
Klockan har passerat halv nio, men fortfarande är det bara jag och LIllan som är vakna. Jag njuter av tystnad och lugnet som råder i huset och över vetskapen att jag har en hel ledig dag att spendera. I ugnen gräddas nattjästa baugetter som jag satte deg till i går. Nattjästa bröd smakar bättre och är geniala när man vill ha färskt bröd på morgonen. Denna gång knådade jag inte degen i maskin utan bara rörde i hop och lät jäsa en timme. Därefter praktiserade jag "kattknådning" (ska spela in en film och visa) innan degen formades till baugetter. Ska bli spännande att se resultatet om en stund.
 
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Härligt med inspiration! Hade tänkt göra en kaka (mjuk) med ingefära och pumpa och dekorera med spindelnät, men nu blir jag sugen att involvera barnen med, de fixar ju att dekorera färdiga maräger med chokladsås ögon... Men de lär väl äta upp det innan det är klart ;-D njut av lov och bakning, själv ska jag flaxa iväg för ett cellprov nu, inget jag ser fram emot, men ack så bra att man ändå får göra... Passar bra denna rosa månaden. KRAM
Kommentar postad
Jättefina :)
Kommentar postad
Vilket kul pyssel! Och fint!
Kommentar postad
Så fint du har fixat inför Halloween :)
Kommentar postad
så läckert
Kommentar postad
Så häftiga allihop! Här hemma ska vi göra fruktigt halloweengodis!
Kram
Kommentar postad
Låter härligt att få njuta av doften av färskt bröd på morgonen

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben