Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I ett sjungande folkhav!

 
Landade framför ståtliga Johanneskyrkan i Malmö i går kväll förväntansfull och nyfiken över vad jag gett mig in i. Det var längesedan jag sjöng i kör och jag hade fått många positiva uttalanden om just detta event - du kan sjunga gospel - i medborgarskolans regi. Inga förkunskaper i stämsång, inga nervösa provuppsjungningar, inget krav på skolad stämma - körsång för alla helt enkelt.
Jag var punktligt på plats, till och med en hel halvtimme före utsatt starttid, och möttes trots detta av en ringlande kö vid kyrkporten. Hade inte i min vildaste fantasi kunnar föreställa mig så mycket sångsuget folk på en och samma plats. Hur skulle det här gå till? Organiseras? Få plats?
 
 
 
 
Lisbeth, min sjungande kollega, och jag bänkade oss. Lite fnissiga, lite uppspelta och hur nyfikna som helst på vad som komma skulle. Vi behövde inte vänta så länge innan Gabriel Fors, vår körledare för kvällen, steg in under applåder som vittnade om hans popularitet bland veteranerna i sammanhanget.
Sen sattes bänkraderna i gungning och helt plötsligt befann vi oss i ett hav av sång, rörelse och en positiv känsla av samhörighet. En mäktig känsla! Och det lät bra, även i mitt något kritiska musiköra. Riktigt bra! Gabriel Fors ledde oss med humor och taktfasthet igenom den en och en halvtimma som ganska snabbt rusade förbi.
 
 
 
 
Så här glad blir man av att sjunga...haha!
 
Ser redan fram emot nästa onsdag. Lisbeth och jag har redan börjat öva körstämmor på medföljande ljudfiler och planerar ev åka till Stockholm för att medverka i ett hejdundrande tioårsjubileum på Globen. Jojomen...det smittar av sig. Att sjunga löser det mesta!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Underbart hihi ....
Träffade du Allas V's Gunilla?
* http://allas.se/tjejsnack-med-gunilla-sa-motte-jag-mysigaste-kandisen-av-alla/ :)

/Kram
Kommentar postad
svar ...
Hann läsa din kommentar innan den mystiskt försvann :(
Men nej,jag känner bara Gunilla (Allas veckotidning) bara som nätvän genom för & främst hennes goa kattblogg ♡

/Kram
Kommentar postad
Men så härligt....feeling good! Kram anette
Kommentar postad
Meeen, nu vill jag bara ännu mer!!!!
Kram och trevlig helg!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben