Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Lakritsboken från Ramlösa!

 
 
 
Det är inte varje dag men blir bjuden på en bokrelease! I synnerhet inte omgiven bland en massa godsaker som lakrits i alla dess former. Söt lakrits. Salt lakrits. Supersalt lakrits. Sur lakrits! Det sistnämnda är en av Lakritsfabrikens nyheter som vi förhoppningsvis kommer att få se i hyllorna framöver. Måste erkänna att jag inför provsmakningen var något skeptisk men det var hur gott som helst. 
 
Jag tog under gårdagseftermiddagen alltså med mig min fina kollega och vän, på en tur till Lakrtisfabriken i Helsingborg dit jag blivit inbjuden för att få fira utgivningen av Lakritsfabrikens nya bok: Lakritsboken utgiven av Hoiförlag. Leverantörer, press, förlagsmänninskor, bakboksförfattare och annat lakritsintresserat folk fick oss en första titt i boken som innehåller en hel värld av lakrits, historia, dess väg till fabriken och inte minst en hel del matnyttiga recept. Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken var på plats och berättade om hur boken utformats och om historien bakom.
 
Vi blev serverade fantastiskt god mat, dryck, bland annat lakritsöl  och fick provsmaka hur mycket lakrits vi ville. Innan vi åkte hem blev vi serverade lakritskaffe! Mats Glimski berättade hemligheten om hur man brygger det bästa. En hemlighet som jag absolut ska prova här hemma!
 
 
 
 
 
 
 
Jag och lIsbeth hade dagen till ära klätt oss i gult och orange. Vad kan passa bättre ihop med en värld avsvart guld - lakrits..ha ha! Är hur avundsjuk som helst på Lisbeths guldboots. Snygga! Mina förbleknar i jämförelse.
 
 
 
Lisbeth och jag fick äran att få en lång pratstund med Mekto Ganic som har givit ut bakboken: Bröd och Kakor utan gluten. En underbar kvinna med gedigen kunskap i bakning av glutenfria bakverk. Lärde mig en hel del av henne och ska springa iväg och köpa hennes bok så fort jag bara kan.
 
 
 
 
Martin Jörgensen himself och fina Ann-Sofie Malmgren.
 
 
 
 
Lisbeth och jag åkte hem i allt det färgglada, fullmatade med intyck och lakrits. Boken köpte jag givetvis och jag ser fram emot att få bläddra, läsa mer och få ännu mera inspiration till att baka och laga mat med lakrits.
 
Idag ska jag baka kanelbullar och försöka designa ihop en alldeles speciell bulle som ska medverka i en kanelbullstävling anordnad av Hembakningsrådet. Snart, mycket snart firar vi femtonårsjubileum av kanelbullens dag. Kommer att uppdatera er om det mer längre fram.
 
Nu mot bullbak, Friskis och Svettispass, presentinköp och en hel del annat!
Önskar er alla en trevlig lördag!
 
Kram Cecce
 
Lisbeth
Kommentar postad
Tack för igår! Jättetrevligt, gott, intressant och färgglatt!
Lisbeth
Kommentar postad
Tack för igår! Jättetrevligt, gott, intressant och färgglatt!
Kommentar postad
Vilken härlig release. Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben