Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Måndagsglad med Dr Oetker, en nyköpt bakbok och en rosa kappa.

 
 
Här står jag och poserar i septembersolen. Klockan har precis passerat fem och jag har nyss hämtat Rebecca från fritids - stolt som en tupp över sin nya kickboard som ni ser i bakgrunden. En för tidig födelsedagspresent som numera används dagligen som transportmedel mellan hem och skola. Själv är jag ganska nöjd med mitt rosa köp av kappa. Köpte den - något tveksam - på Bennetton i slutet på augusti, men nu känns den trots allt bra. Rätt. Jag. 
 
 
 
 
Så blev jag måndagsglad de luxe då jag oväntat fick ett paket på posten från Dr Oekter, innehållande nyheter som neonströssel och gelfärger. Mina är nämligen slut så dessa färger kommer väl till pass. Gelfärger är färger man färgar sockermassa, marsipan och glasyrer med och används till fördel framför vanlig hushållsfärg. Dels är de drygare, dels fastare i konsistensen vilket motarbetar för lös smet/deg. Genialt! Neonfärgerna är perfekta inför stundande halloweenbak då strössel brukar ha styrkande åtgång.
 
 
 
Inte nog med det.
Hämtade även ut denna fina bakbok jag beställt från Adlibris. Hade möjlighet att träffa och få en lång pratstund med bagerskan och författaren Mekto Ganic under Lakritsfabrikens bokrelease för någon vecka sedan. En inspirerande och kunnig kvinna inom glutenfri bakning. Boken innehåller massor med matnyttiga recept på glutenfria bröd och kakor. Ska bli spännande att få ta del av!
 
Som sagt. Måndagar kan vara riktiga bra dagar. Just idag - en solig höstdag med fina små glädjeämnen. Tacksamt och lätt varande i en rosa kappa, god födelsedagsmiddag med en stilig artonåring ätandes nästan ett helt kilo (!) pulledpork och för övrigt glada barn. Gott.
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
ja vädret är bra här med
Kommentar postad
Ja det låter onekligen som en bra måndag! Du är jättefin i din snygga kappa vännen! KRAM
Kommentar postad
Snygg kappa! Jag funderar också på en kappa i höst :)
Kommentar postad
Tack för alla goda kakor som du bjuder på. //Carola
Kommentar postad
Tack för alla goda kakor som du bjuder på. //Carola