Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När dottern bjuder in.

 
Tidig söndagmorgon. En ganska gråmulen morgon men inomhus lyser kökslampan sedan en stund tillbaka, teet är varmt, ytorna tysta och jag har i sinnet befunnit mig i Kalabrien, Italien. Har förkovrat mig i Lakritsboken jag köpte i fredags och läst om lakritsrotens mysterium och tänkt att jag måste åka till just dit - till Kalabrien med sina bergstoppar och smaragdgröna hav och däremellan odlingar av lakritsplantor. Det vore synd att missa. Helst vill jag åka nu. NU.
 
Nåja. Det kommer nog. Såsmåningom.
 
Bilderna kommer från gårdagen. Bullbak! Åh....det blev riktigt saftiga och goda och bakade på bara sju gram jäst! Det går faktiskt att få till anständiga bullar och bröd med minimalt med jäst och utan knådning. Har lovat tidigare att berätta hur jag gör och det kommer i senare inlägg. Bullarna blir både saftigare, hållbarare och med mindre jästsmak.
 
Och så blev jag för första gången sedan dotterns flytt till eget, hembjuden på middag. Se där! Det blev minsann en trerätters, som inte bara var god utan lagade med kärlek och finess. Lycka.
 
 
 
Vad sägs om kokos och morotssoppa toppad med rostade pumpafrön.
 
 
 
Eller lax med rödbetspesto och pinjenötter och rotsaksgratäng med sötpotatis,  toppad med smulad fetaost!
 
 
 
Och här dog jag.
En cookie dough brownie toppad med jordnötsglass från Ben & Jerrys!! 
 
 
 
Ingen tvekan om att hon kan laga mat, min lilla, som numera kan tituleras vuxen, hur konstigt det ibland känns för en moder som undrar var tiden tar vägen.
Hur som helst hade vi en mysig kväll med mera glass och en hel drös Greys Anathomy avsnitt från säsong åtta. Bätte sätt kan man inte tillbringa en lördagsafton.
 
Idag väntar mera familjesammankomt och kalas! Min lille gudson firar femårskalas och jag ska ut och leta efter en-undulat-som-låter-i-en-vit-bur, som han önskat sig i present. Wish me luck!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ingen dålig middag :)
Hoppas du hittar den lilla undulaten som låter i vit bur ♡

/Kram
Kommentar postad
Blir ofta hungrig o sugen på denna sida inte bra jju :)
Kommentar postad
Det var ingen dålig middag du blev bjuden på :-)
Så mycket gott!!
Vilken mysig kväll!

Jag hänger på till Kalabrien ;-)
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben