Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Välmåenderecept?

 
Allt är bra här hemma. Jag och mina tre - en följetång. En kär sådan även om jag ofta saknar den fjärde som numera håller eget hushåll, jobbar och kikar in när det vankas något gott till mat...haha. Nja, där kanske jag var lite orättvis, men det blir ofta något extra på bordet när hon sällar sig kring matbordet. 
 
Och det är måndagskväll och en nioåring tränar febrilt 6:ans multiplikationstabell (Mult.se) under högljudda former och slår igen datorn med en smäll när det inte går som hon vill. Hon påhejas av lärarmorsan som mässar i bakgrunden: En gång till, träna, träna, träna. Med multiplikationstabellen kommer du långt min vän. Och helt plötsligt faller siffrorna på plats och rinner ut genom tangenterna och tillfredsställeslsen är stor hos både lärarmor och barn. Puh! Som med så mycket annat i livet gäller hårt arbete om man vill se givande resultat. Lika bra att lära sig från början.
 
Ner från röda stringhyllan åker Haupts mjölkchokladkulor med mjuk lakritskärna. Ja, jag vet...det är inte lördag,
men multiplikationsträning kräver en liten belöning, försvarar jag oss med.
 
 
För övrigt:
 
Blir så stolt över mig själv när jag övervinner motviljan till rörelse och motion och tar mig ner i träningsrummet för en halvtimmes steppande på cross-trainern. Känslan efteråt är skön och jag känner mig oövervinnerlig.
 
Multiplikation och crosstrainer alltså. Ett bra välmåenderecept en måndag.
 
 
Önskar er alla en skön kväll!
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
ja herregud vad man tragglat dessa tabeller
Kommentar postad
Klart hon ska belönas när hon är duktig och tränar på multiplikationstabellen! Önskar er en fin tisdag! KRAM
Kommentar postad
Självklart behövs det belöning när man sitter och tragglar med matten. Kommer själv ihåg när man satt och övade in alla tabellerna och dem sitter fortfarande kvar där dem sitter.
Mina killar har redan börjat öva dem, dem älskar matte båda två och vill mer än gärna att jag ska ge dem lite tal. Det gillas!

Låter som om du har haft en bra start på veckan. Önskar dig en fortsatt trevlig tisdag!

Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben