Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en spännande första dag i Dusseldorf.

 
God kväll! Hoppas ni alla haft en fin onsdag och att solens strålar nått även er. Här i skånes västra delar har det nämligen varit ett strålande väder med temperaturer upp mot tjugogradersstrecket. Helt underbart!
 
Tänkte visa er en del av alla de bilderna jag tog i Dusseldorf förra veckan då jag hälsade på min tysklandsstuderande dotter. Jag och mina två yngsta bilade ner tillsammans med min syster, svåger och lille A. En glad skara folk, nyfikna på Dusseldorf och inte minst på hur Emma bodde och hade det i sin nya bostadsort.
 
Dusseldorf visade sig vara en vacker stad, med parker, fantastiska byggnader och galet mycket butiker för den shoppingsugne. Här skulle jag lätt kunna tånka mig stanna en vecka. Helst med en tjock plånbok, om jag fick önska.
 
 
 
Vi kom fram, efter många timmar på autobahn, på fredagsmorgonen. till Emmas lägenhet (som hon delar med en fransyska och en holländska) i centrala stan och blev bjudna på frukost. Smakade gott efter en natts dålig sömn i bilen.
 
 
 
En tjuvtitt på Emmas skrivbord som visar vad en stundent behöver. En dator, en burk mandelsmör, ett par solglasögon och doftljus. Ungefär så.
 
 
Sen bar det av på upptäcksfärd i stan.
 
 
Här sitter vi hela gänget och käkar lunch på en restaurang i Altstadt, dvs i de gamla delarna av stan, tillika den mysigaste.
 
 
 
Jag spanade så klart in de tyska bagerierna....
 
 
...och bakverken!
 
 
Efter några timmars strosande lämnade vi av svågern med alla barnen på hotellet och vi tjejer, damer, kvinnor begav oss ut i vimlet på egen hand. Bra arbetsfördelning tycker jag.
 
 
 
Förutom att spana in alla dyra butiker på Königsallé passade Emma på att visa sitt favoritfikaställe - Bazaar tror jag det hette. Ett läckert café. Gillade speciellt stolarna!
Vi strosade dock vidare utan att fika med span på glasscafét i Altstadt.
 
 
Jamen, ni ser ju! Det här går bara inte att missa. Dusseldorf har många glasscafeer med makalöst god italiensk glass. Mums!
 
 
 
Skönt att ha en tysktalande dotter som hjälper till med beställningen!
 
 
Och här sitter Emma och min syster och lapar i sig glass.
 
 
Syrran och jag!
 
 
På kvällen, när vi återförenats med barn och svåger gick vi på ett ölbryggeri för att äta middag och insupa riktig tysk kultur, atmosfär, öl och mat.
 
 
Schnitzel så klart. Själv åt jag bratwurst med sauerkraut och potatismos.
 
 
Fin bild på fin syster och svåger. Bilden har jag lånat från Emmas blogg.
 
 
Emma och svågern käkade gigantiska stycke kött med potatismos. Mycket mat ska det tydligen va! Tur man är skåning med plats för mycket.
 
 
 
Hela gänget, förutom italienske svågern som agerade fotograf!
 
En spännande första dag i Dusseldorf var över och vi begav oss mätta (ojojoj) och belåtna tillbaka till hotellet.
 
Resten av resan får jag berätta om senare för nu har klockan återigen passerat rimlig tid för läggningsdags. Är fortfarande efter i sömn och tänker inte tänja på gränsen ytterligare. I morgon är det redan torsdag och jag ska på ett efterlängtat besök till frisören.
 
Önskar er en fortsatt trevlig kväll!
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
o Tyskland med den goda maten, drycken, bakverken o brödet :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben