Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man haft en helg på Astrid Lindgrens Värld!

 
Vet inte om det var föreställningen med Pippi Långstrump, Prusiluskan och Kling och Klang...
 
 
...eller historien om Emil i Lönneberga...
 
 
 
...eller Ronja Rövardotter...
 
 
 
...eller Karlsson på taket..
 
 
 
...elller Bröderna Lejonhjärta eller Madicken som var bäst under vårt besök på Astrid Lindgrens Värld i helgen! Klart är i alla fall att jag är glad att jag fick möjligheten att för andra gången besöka denna fantastiska park! Vilken skatt vi har. Ni som har barn och som inte varit där tidigare. Åk dit! Och ni som inte har barn eller barnbarn. Åk dit ni också. Alla vi som växt upp med berättelserna av Astrid Lindgren, gammal som ung har behållning av föreställningarna och miljöerna och jag kan varmt rekommendera ett besök.
 
 
 
 
Kanske var det föreställningarna från Mattisborgen och Ronja Rövardotter som gjorde störst intryck på mig. Otroligt bra.
 
 
Och så glassen förståss. Vi hade strålande väder och solen gassade från klarblå himmel. Nästan för bra för att vara sant. Gick åt en hel del glass i sällskapet minsann.
 
 
 
Vi bodde här, på Oxgården som ligger på gångavstånd från Astrid Lindgrens Värld vilket hade sina fördelar. Bland annat slapp vi bilköerna in till parken och kunde vid ankomsten ställa av våra bilar, väskor och pinaler. Vi hade hyrt en lägenhet för åtta personer som var utrustad med allt vad vi behövde. Frukost och middag serverades för den som ville. Perfekt med valmöjligheter.
 
 
Här, uppe i Mattisborgen, står Lillan som om någon dag börjar fjärde klass. Ett bra avslut på ett långt och skönt sommarlov! Ja, vi hade alla en fantastisk helg med umgänge och upplevelser. Kan inget annat tycka än att det är värt de där trettiofem milen att ta sig iväg i början av en hösttermin. Och vi kommer gärna tillbaka till Vimmerby nästa sommar!
 
 
Och så blev det måndag. Blåsten viner kring husknuten men det är ljumma vindar och det är fortfarande tid kvar att njuta av sommarkvällen. Är som ni förstår lite trött efter helgens bravader och tänker att jag ska ägna resterande tid av denna måndag till vila och kanske en promenad. Den där städningen och träningen och annat flitigt....tja, det får vänta. Kommer tid för det med, antar jag.
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 
Kommentar postad
Tänk där har vi inte varit......ser kul ut. Kram Anette