Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man haft en skön helg och varm björnbärschokladkaka med oreo cookies.

 
Jag har avnjutit en underbart skön helg. Den första bara-vara-hemma-helgen sedan arbetet på C&C Trädgårdscafe i Oskarshamn. Välbehövlig må jag säga. Och vädret har varit soligt och sensommarvarmt, promenaderna vid havet gudomliga, möhippan i fredags upplyftande och lördagskvällen med bästa vänninnan Anita och hennes dotter Klara mysig och behaglig. Känner mig redo inför en ny arbetsvecka och funderar till och med på att trotsa mitt icke-tränande-liv med att cykla de 1,5 milen till jobbet i morgon. Att fundera är ju en bra början ha ha. Ja, vi får väl se hur det blir med den saken. Imorgon bitti är tanken säkert inte lika lockande. Cyklade dock för första gången sedan min början som lärare i Lunds kommun för 15 år sedan hela vägen hem i fredags så helt novis är jag inte.
 
I lördags bakade jag en chokladkaka med björnbär överströdd med Oreo Cookies. Egentligen är jag inte glad över att använda havfabrikat i bakning men ingen regel utan undantag. Tänk på att inte grädda för länge - den ska vara lite kladdig i mitten och smakar godast ljummen serverad med vaniljglass. Har man björnbärsbuskar att tillgå är nyplockade björnbär de bästa men det går även bra med frysta som finns i frysdisken i matbutiken.
 
 
 
Varm björnbärschokladkaka med oreo cookies
 
150 g mörk choklad, grovhackad
100 g smör, rumstempererat
2 dl socker
3 ägg
3 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl3 dl björnbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
8 oreo cookies (amerikanska chokladkakor) eller chokladcookies
50 g mörk choklad
smör och ströbröd

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen försiktigt i mikron. Rör smör och socker mjukt. Rör ner äggen ett i taget och sedan den smälta chokladen. Sikta i kakao och mjöl. Vänd björnbär, socker och potatismjöl i en skål och blanda ner bären i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen.

Krossa kakorna grovt och hacka chokladen och strö allt över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något före servering. Servera gärna kakan med glass och färska björnbär
 
 
 
 
 
Smaklig spis!
 
Hoppas att ni också haft en avkopplande och skön helg. Nu ska jag ta vara på det sista av denna söndag innan det är dags att samla ihop flocken, förbereda sig för måndag och  hoppa i säng.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben