Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Allt på samma gång.

 
 
Hade egentligen tänkt ett inlägg om pumpernickelkakor i kväll men då tiden för receptskrivning inte riktigt räcker till blir det bilder på dessa små mördegsbakelser i stället. Bakade dem för någon helg sedan och är egentligen en variant av vaniljbakelserna som bakas av samma deg. Tyckte de blev fina i alla sin enkelhet. Jag tryckte ut mördeg i små veckade formar som bakades i ugnen och fylldes med vaniljkräm, blåbär och vispgrädde. Riktigt gott!
 
Annars råder sjukstuga i boet i kväll. Båda mina skidresande söner har dragit på sig influensa av värre slag och ligger mer eller mindre däckade i hög feber, värk, illamående, halsont och hosta. Allt på samma gång. Jag springer mest runt och serverar varmt te med honung, servar med alvedon, öppnar fönster, stänger fönster, öppnar igen och försöker se till att det onda lindras så mycket det bara går. Lider med dem i deras ynklighet och ber en bön om att de snart får vara på benen igen, samtidigt som jag tänker att vi skåningar nog gör bäst i att hålla oss i från alper, fjäll och skidåkning. Vi är liksom mera gjorda för trygga och mulliga marker i öppna landskap...haha. Eller vad tror ni?
 
Nu ska jag dricka upp mitt eget lilla te och förbereda mig för natten och hoppas alla sjuka får en hyfsat god natts sömn.
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
Men gud så gott, en liten klick sylt hade jag gillat. Kanske inte mitt estetiska öga men mina smaklökar. Mums. Kram Anette
Kommentar postad
Ser jättegott ut! Vilken nostalgi, såna där brukade min mormor göra - mums!

Fy för sjukstuga! Hoppas de kryar på sig!

Kram Malin
Kommentar postad
Hoppas ni andra slipper bli sjuka... influensa är inte kul :'(
Krya på dem!

Bakelserna både ser goda ut o låter goda :-)
Ha en bra dag!
kram
Kommentar postad
Mmmm...gottit ♡ ....
Hoppas alla kryar på sig/Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben