Oavsett: Nybakade kanel - blåbärsbullar är svårslaget.
Det har den senaste tiden, på nyheter och sociala medier, förekommit diskussioner experter emellan, om glutenets vara eller ickevara. Väljer att hålla mig utan för den diskussionen, men det jag vet är - att det finns inte mycket som går upp mot en nybakad varm kanelbulle eller blåbärsbulle. Gommen blir glad och hela min varelse njuter av att se hur degen jäser, utvecklas, förändras, fylls med smör, kanel, mandelmassa eller blåbär och tillslut förvandlas till de vackraste bullar. Som min elev sa idag - man blir lugn av att baka. Så sant. Lugn. Glad. Tillfreds.
Och tillfredsställelsen växaer när man delar härligheten med andra. För med handen på hjärtat. Man äter inte en hel sats bullar alldeles själv. Bullar är till för att delas. Ingen blir ledsen av att bli bjuden på en nybakad kanelbulle.
Recept på goda blåbärsbullar hittar ni här.
Recept på kardemumma eller kanelbullar hittar ni i detta inlägg och i detta.
Och så blev det fredag!
Har landat hemma efter en kortare arbetsdag och insuper känslan av helg. Den är inte så dum, vill jag lova!
Sjukdomsbilden i hemmet ser något ljusare ut och förhoppningsvis är alla åter på benen tills nästa vecka.
Må så gott!
Kram Cecce
anette
Med risk för att låta självisk och något ego så är jag glad att jag inte är glutenintolerant. Jag älskar bullar och bröd....Kram Anette
Helene eslander
Bakat dina kanelsnegler idag, herregud så goda...... Nog de godaste bullarna jag ätit på länge.
Svar:
cecce