Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Lakritsnytt.

 
 
 
Tomma lakritsburkar från Haupt Lakrits som jag hittade i förrådet. En svunnen sommar i burkform. Eller en del av den får jag tillägga. Burkbeståendet visar nämligen bara en del av all den lakrits vi förbrukade under cafémånaden. En halv burk rålakritspulver från Kalabrien och Asien per dag ungefär gick det åt för att baka lakritschokladtårta, göra lakritsganache, lakritschokladbollar och vispa lakritsgrädde till citronmarängpajen. På cafeet gick det även att köpa både lakritspulver och de goda chokladpralinerna från Haupt Lakrits.
 
 
 Bild lånad från Haupt Lakrits instagramkonto.
 
 
I dagarna släpper Haupt en ny lakritspralin som innehåller både torkade rosor och rosenolja samt jordgubb, hallon, vanilj, choklad och lakrits. Finns i butik från och med februari månad. En perfekt present till någon du tycker om inför Alla hjärtans dag om ni frågar mig! Låter gudomligt god!
 
 
 
 
 
 
Även danska Lakrids by J:B lanserar nu en nyhet - Liquorice Camomile Tea. I ett pressmeddelande finns att läsa fölajnde:
 

Liquorice Camomile Tea bjuder på en utsökt mix av lakritsrötter och kamomillblommor. Inget annat är tillsatt. Trots sin enkla sammansättning bjuder téet på en stark symfoni av smaker och kommer inte att lämna dina smaklökar, eller din mage, besviken. Den läckra svarta téburken innehåller 15 tepåsar med den unika mixen av 55% lugnande kamomillblomma och 45% smakrika lakritsrötter.Lakridstéet kan avnjutas stekhett i vinterkylan, men även iskallt under den varma sommaren som vi hoppas är runt hörnet. Ju längre tid du låter tépåsen vara kvar i vattnet, desto godare blir téet!

Teet finns att köpa runt om i landet i välsorterade kvalitetsbutiker fr o m v 5! Ska bli spännande att smaka!

 

 
Denna chokladkaka med lakrits är en av favoriterna på trädgårdscafet, vid fotograferingstillfället dekorerad med körsbär! 
 
 
Och nu ser jag fram emot årets Lakritsfestival som går av stapeln i mars. Jag och Charlotte kommer vara på plats för att hitta guldkorn och inspiration inför årets cafésommar. Längtar massor. Är det någon som är intresserad av att åka till Stockholm och Lakritsfestivalen finns biljetter att köpa här. Ni lär inte bli besvikna. Detta år samarbetar Lakritsfestivalen med Glassfestivalen som går sv stapeln för första gången i år. Två goda ting under samma tak alltså. Vilket himmelrike...haha!
SÅ. Boka in den 21-22 mars 2015 redan nu!
 
Hoppas ni har en fin onsdag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Underbar lakritstårta ♡ ...
/Kram
Kommentar postad
Har ännu inte fått tummen ur å testa kladdkakan med lakrits... men snart så...
Och härlig vinter?! Hm... Snön vräker ner å har gjort så i flera timmar, så just nu så är det itne så härligt då ryggen säger nej till mer snöskottning ;-D Men jo, vintern ska vara vit om du frågar mig! Ha en fin kväll!
Kommentar postad
Mmmmm jag har redan bokat Lakritsfestivalen. ska bli så spännande. Kram Anette
Kommentar postad
De där kärlekspralinerna låter förtrollande goda!
Kram
Kommentar postad
Tårtan ser magiskt god ut och dom silvriga burkarna är så fina. Vad ska du lägga för gott i dom nu när dom är tomma tro?
KRAM

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben