När matte är lika med scones.
Klockan har passerat tjugotvå och jag har landat i soffan efter en aktiv dag. Trots fredag har vi förutom jobb och skola hunnit med både frisörbesök, brödbak, leta efter ett försvunnet visakort, avhandla födelsedagspresenter och tillagat och käkat en god middag. Och en hel del annat.
I eftermiddags bakades det scones för fulla muggar. Lillan har fått en uppgift i matte att träna vikt och volym och ville idka lite praktisk övning. Scones kändes som ett bra alternativ sådär vid mellanmålsdags och jag letade fram en gammal bakbok från 50-talet med gulnade blad. Trots ett recept med många år på nacken lyckades den LIlla få ihop både decilitrar och teskedsmått och efter att ha konstaterat att degen var lösare än vanligt (innehöll ägg) läste vi i receptet att degen skulle jäsa över natten (?). Vid det här laget var vi alldeles för sconessugna för att vänta på en nattjäst sconessmet och fyllde på med Kungsörnens gammaldags mjöl istället. (Gammaldags mjöl är grövre malt än vanligt vetemjöl. Det påminner om mjöl man använde förr.)
Kram Cecce
anette
Härliga fredag. Och så gott med scones. Kram Anette
scones kan va gott men oftast blir de för torra tycker jag :)