Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bland fruntimmer och tårtor och glömda pinaler.

 
En tårta till Johanna! En citronprinsess med lemoncurd, vaniljkräm och creamcheesegrädde! Receptet hittar ni i detta inägg.
Vi är mitt inne i fruntimmersveckan, där alla dagar har ett kvinnonamn. Har föresatt mig att göra en tårta till varje namn och i morgon är det Magdalenas tur. Finurligt nog blir det en Margaretatårta till Magdalena, då jag helt missade att baka den tårtan till Margaretadagen. Lite synd då det finns en tårta som heter just så- Magaretatårta. En klassisk tårta med vaniljkräm och hallon, men min Margareta kommer att se lite annorlunda ut, med blandade bär och marsipanros i mitten.
 
Annars är det full rulle här på trädgrdskafeet. Mycket folk. Omväxlande väder. Många baktimmar och långa dagar. Kul! Försöker producera så mycket jag bara förmår, men känner mig hela tiden efter i tidsschemat...ha ha. Nåja, det går trots allt över förväntan och jag är mer än nöjd med vad vi åstadkommer.
 
 
Häromdagen gav jag mig på att baka jitterburgare. Håhåjaja...en kladdig historia som jag först tänkte skulle sluta i papperskorgen. Har ni bakat jitterburgare någon gång? En otroligt god småkaka - både spröd och seg - men lite småpillig att få ihop. Jag lyckas sällan, men denna gång provade jag  med en varmvispad maräng i stället för den vanliga kallvispade. Och resultatet blev bättre än vad det såg ut från början. Inte de snyggaste jag sett men riktigt goda och marängen blev perfekt.
 
Hade tänkt dela med mig av receptet ikväll, men glömde det i bageriköket - en bra bit ifrån där jag nu sitter, i mitt lilla hyrda trähus. Får helt enkelt komplettera senare. 
Det blir en hel del spring mellan kafe och bagerikök som ligger en halv kilometer från varandra. Och en hel del glöms däremellan vilket föranleder ännu mer spring. Suck...idag har jag dessutom blivit av med mitt körkort! 
 
 
 
 
 
Som sagt - inte så snygga - men goda!
 
 
Här är en annan favorit - kokosbakelser - som är omtyckte av våra gäster. Receptet har jag fått av min mor och är en av de kakor som bakdes i mitt barndomshem. Känns roligt att kunna servera personliga alster som inte finns på andra kafeer.
 
Nu ska jag dock krypa till kojs. I morgon ringer klockan vid ett tidigt 05.30 och det är dags för en ny härlig kafedag.  Mina söner kommer hem från sin resa till Italien, jag hoppas hitta mitt körkort och en snabbvändande hemresa med Lillan ska planeras.
 
Hoppas ni alla har det bra i sommaren!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Du är så duktig .....heja dig! Jag och familjen var och fikade hos er igår.....så fint och mysigt ni har det. Kram Anette
Svar: Men...Anette!! Du skulle frågat efter mig! Då hade jag kommit och sagt hej😊 Näää, vad synd att jag missade! Vilken tid var ni här?? Hoppas i alla fall att allt gick bra och att ni fick en fin stund och att det fanns bakverk kvar. Kan ju bli lite utgallrat på eftermiddagen.
Tack för att ni kom!!! Kram!
cecce
Kommentar postad
Mums, vad det ser gott ut!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben